10 Ekim 2024 12:57

Milletvekili Gürer: Gıda denetiminde belediyelerden yetki alındı, bakanlığın kadroları yetersiz kalıyor

CHP Milletvekili Fethi Gürer, gıda güvenilirliği konusunda uyarılarda bulundu. Belediyelere verilen yetkilerin Tarım ve Orman Bakanlığına devredildiğini ve kadroların yetersiz kaldığını hatırlattı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geçen hafta açıklanan taklit ve tağşiş listesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DENETİM YETERSİZLİĞİ VE GIDA GÜVENLİĞİ

Gürer, “Vatandaş, ödediği ücretin karşılığında tükettiği ürünün taklit ve tağşiş olmamasını istiyor, Tarım ve Orman Bakanlığının denetimlerini bir güvence olarak görüyor" dedi. Geçmişte belediyelere verilen yetkilerin Tarım ve Orman Bakanlığına devredilmesi sonrasında, bu konudaki kadroların yetersiz kaldığına dikkat çekti.

PORTÖR MUAYENESİ VE GIDA ÜRETİMİ

Gıda üretimi ve gıda güvenliğiyle ilgili yasal düzenlemelere de değinen Gürer, 1930 yılında çıkarılan Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’na göre gıda üretimi ve tüketim noktalarında çalışanlar için zorunlu olan portör muayenesi ve akciğer filmi uygulamalarının, 2011 yılında çıkarılan kanun ve 2013 yılında çıkarılan yönetmeliklerle kaldırıldığını hatırlattı.

“Bugün gıda işletmelerinde, otel ve benzeri kuruluşlarda çalışan yabancı uyruklu kişilerin önemli bir kısmı kayıt dışı çalışıyor” diyen Gürer, bu çalışanların sağlık denetimlerinin yapılıp yapılmadığını sordu.

Gürer “Eğer bu denetimler yapılmıyorsa, pandemi sürecinde yaşanan gelişmeler göz önünde bulundurulduğunda, toplu hastalıklara neden olabilecek salgın hastalıkların kapısı açık tutuluyor demektir” uyarısı yaptı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

"Kalıcı barış ve çözümün yolu halkın taleplerinden geçer"

SONRAKİ HABER

Sivilleri taşıyan Türkiye'nin iki gemisi Beyrut Limanı'ndan ayrıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa