10 Ekim 2024 13:08

Sivilleri taşıyan Türkiye'nin iki gemisi Beyrut Limanı'ndan ayrıldı

Lübnan'dan tahliye edilen sivilleri taşıyan Türkiye'nin iki gemisi Beyrut Limanı'ndan ayrıldı.

Fotoğraf: Eren Bozkurt/AA

Paylaş

İsrail'in saldırılarının sürdüğü Lübnan’dan çoğunluğu Türkiye vatandaşı olan sivilleri tahliye eden Deniz Kuvvetleri Komutanlığının amfibi gemileri Türkiye'ye dönüşe geçti.

Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı koordinesinde, dün Lübnan'a insani yardımları ulaştıran amfibi gemilere Beyrut Limanı'nda yüklerin boşaltılmasının ardından siviller alınmaya başlandı. Çoğunluğu Türkiye vatandaşı olan siviller ile Türkiye'den talepte bulunan farklı ülke vatandaşlarının da alındığı iki gemi, Beyrut Limanı'ndan ayrıldı.

Lübnan'da denizden yapılan ilk askeri tahliye kapsamında limandan ayrılan amfibi gemileri, 2 firkateyn ve 2 karakol gemisi eşliğinde Türkiye'ye dönüşe geçti.

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre 878'i Türkiye, 24'ü Kuzey Kıbrıs vatandaşı ve bunların birinci derece yakınları olan 64 kişi olmak üzere 966 kişi Lübnan'dan tahliye ediliyor.

MSB kaynaklarında yapılan açıklamada "İhtiyaç duyulursa yeni tahliye için planlamalarımız diğer Bakanlık ve kamu kurumları ile koordineli şekilde devam etmektedir. Gemilerimiz ve uçaklarımız olabilecek yeni tahliyeler için hazırdır" denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Milletvekili Gürer: Gıda denetiminde belediyelerden yetki alındı, bakanlığın kadroları yetersiz kalıyor

SONRAKİ HABER

Keşmir parlamento seçimlerini muhalefet ittifakı kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa