10 Ekim 2024 13:18

Atakent Mahallesi ilk Halk Meclisi toplantısını gerçekleştirdi

Atakent Mahallesi ilk Halk Meclisi toplantısını gerçekleştirdi. Atakent Mahallesi Muhtarı Yeşilırmak, “Komisyonların halkın yönetime katılmasında bir adım olacağını düşünüyoruz” dedi.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

İstanbul Küçükçekmece Atakent Mahallesi ilk Halk Meclisi toplantısını dün akşam gerçekleştirdi.

Son günlerde muhtarlıkların kaldırılmasının gündemde olduğunu belirten Atakent Mahallesi Muhtarı Özge Erdoğan Yeşilırmak, “Muhtarlık yönetimde bir yerlere ulaşmanın kademelerinden bir tanesidir. Merkezi siyasete de baktığımızda geçmiş hükümetler de dahil halkın yönetime katılımı işlevsizleştirilmiş ve önemsizleştirilmiştir” dedi.

Mahallede yaşayanların kurulacak komisyonlarda görev alarak yönetime dahil olmalarının önemine değinen Yeşilırmak, “Kurulacak komisyonlar mahalle muhtarlığıyla bağlantılı olmakla birlikte kendi özerk yapıları olan ağlar olacaktır. Her bölgeden temsilcilerin olacağı bu komisyonların halkın yönetime katılmasında bir adım olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Toplantıya katılan mahalle sakinlerinin yaşanılan sorunları, önerilerini sunmaları ve gönüllü olarak yer almak istedikleri komisyonları belirtmeleri ardından toplantı sona erdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Avukat Belen Nesil Coşğun’un katiline verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını istinaf onadı

SONRAKİ HABER

Makam aracıyla insan kaçakçılığı yapan tuğgeneralin rütbesi geri alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa