10 Ekim 2024 13:24
Son Güncellenme Tarihi: 10 Ekim 2024 14:21

İsrail Gazze’de yine okul vurdu: En az 26 kişi öldü 

İsrail ordusu, Deyr el-Belah’ta yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Rufeyde Okulu’na saldırı düzenledi. İlk belirlemelere göre saldırıda en az 26 kişi yaşamını yitirdi.

Arşiv | Fotoğraf: Abood Abu Salama/AA

Paylaş

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı bir okulu hedef alması sonucu en az 28 kişi hayatını kaybetti. İsrail'in Gazze'nin batısında yer alan El Wahda Caddesi'ndeki Er-Rimal Kliniği'ne düzenlediği saldırıda da ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığının açıklamaya göre, İsrail savaş uçakları, Deyr el-Belah kentindeki Rufeyde Okulu'nu hedef aldı. Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı en az 28 Filistinli yaşamını yitirdi. İsrail ordusunun saldırısında 54'ten fazla kişinin de yaralandığı, yaralıların arasında durumu ağır olanların bulunduğu bildirildi.

Medya ofisinden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun, bombaladığı okulun binlerce Filistinliye ev sahipliği yaptığının bilincinde olduğu ifade edildi. İsrail ordusunun bu katliamıyla birlikte bombaladığı barınma merkezlerinin sayısının 190'a çıktığı aktarıldı.

Açıklamada, tüm dünyaya İsrail ordusunun katliamlarını kınama ve İsrail'e saldırılarını durdurması için baskı yapma çağrısı yapıldı. 

İsrail ordusu Gazze'nin batısında yer alan El Wahda Caddesi'ndeki Er-Rimal Kliniği'ne de saldırı düzenledi.

Saldırıda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Saldırı sonucu kliniğin büyük bir kısmı yıkılırken, arama kurtarma çalışması başlatıldı. 

CAN KAYBI 42 BİN 65'E YÜKSELDİ

İsrail ordusunun, Gazze'ye 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 55 artarak, 42 bin 65'e yükseldi.

İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği beş katliamda 166 kişinin de yaralandığı belirtildi. Yaralı sayısı 97 bin 886'ya yükseldi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Can Ataklı hakkında 10 ay hapis cezası verildi

SONRAKİ HABER

Cem Garipoğlu'nun açılan mezarından çıkarılan örnekler yeniden mezarına konuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa