10 Ekim 2024 15:24

AP, Antep'teki üniversitenin hibesini "Hamas'a destek" gerekçesiyle kesti

Avrupa Parlamentosu, Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne verilen hibeyi "Hamas'a destek" gerekçesiyle kesti.

Fotoğraf: Steven Lek/Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Paylaş

Avrupa Parlamentosu'nun Fransa'nın üyeleri, Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Şeymus Demir’in Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesinin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapmasını gerekçe göstererek üniversitenin Erasmus Programı ve 250 bin avroluk hibe programından çıkarılması için başvuru yaptı.

Gazete Duvar'dan Bahri Uçar'ın haberine göre parlamentoda yapılan görüşmelerin ardından GİBTÜ ile ilgili karar çıktı. GİBTÜ, 250 bin avroluk hibe programından çıkarıldı.

AP üyesi Fabrice Leggeri, GİBTÜ ile ile ilgili kararı sosyal medya hesabı üzerinden “Hamas'a destek veren Gaziantep Türk Üniversitesi'ne verilen 250 bin avroluk hibe, müdahalelerimiz sayesinde nihayet bugün geri çekildi. Peki daha kaç skandal hâlâ gözden kaçıyor? Artık Avrupa Komisyonu'nun gözlerini açmasının ve Avrupalıların parasının barbarlığı finanse etmeyi bırakmasının zamanı geldi” ifadeleri ile duyurdu.

İptal kararı üzerine Uçar'a konuşan Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) yetkilileri resmi açıklama yapmayacaklarını, süreci YÖK ve Dışişleri Bakanlığı ile birlikte takip ettiklerini bildirdi. Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin hibe projesi geçtiğimiz eylül ayında kabul edilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık çalışanları "Eziyet Yönetmeliği"ne isyan etti: Bu kölelik yasasıdır

SONRAKİ HABER

Cengiz Holding Kazdağlarında bir milyon ağaç kesecek  | "Devlet kurumları adeta Cengiz’e hizmet ediyor"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa