10 Ekim 2024 15:41

Numan Kurtulmuş: Kimse anayasa yapım süreçlerini zehirlemeye kalkmasın

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "yeni anayasa" tartışmalarının "tarihi fırsat" olduğunu savunarak, "Anayasa yapım sürecini kimse zehirlemeye kalkmasın" dedi.

Fotoğraf: Harun Özalp/AA

Paylaş

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 28 Mayıs 2023'te anayasaya aykırı olarak üçüncü kez cumhurbaşkanı seçildiği günün hemen arkasından yaptığı "yeni anayasa” çağrısı iktidar tarafından gündemde tutulmaya devam ediyor. Anayasa tartışmalarına ilişkin konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Bu anayasa yapım sürecini kimse zehirlenmeye kalkmasın. Kimse bu tarihi fırsatı heba etmeye aracı olmasın" dedi.

"Yeni anayasa"nın içeriğine ilişkin çalışmaların yeni yasama döneminde başlayabileceğini söyleyen Numan Kurtulmuş Türkiye'nin "önemli bir fırsat yakaladığını savunarak, "Türkiye'de yüzlerce ideolojinin olduğu açıktır. Kimin ideolojisini anayasaya yazacağız. Partilerin tamamı aslında yeni bir anayasa teklifini halka teklif etmişlerdir. Bu sadece bir fantezi olarak olursa olur diye ortaya konmuş değil." ifadelerini kullandı.

Anayasa tartışmalarının yapılmasının siyasete çok şey katacağını öne süren Kurtulmuş, "Bu anayasa yapım sürecinin kimse tarafından zehirlenmemesi üzerinde ittifak etmemiz gereken en önemli hususlardan birisidir. İsteyen istediği aykırı fikri söyleyebilir, bunda bir problem yok ama hiç kimse bu anayasa yapım süreçlerini zehirlemeye kalkmasın, Türkiye'nin önüne gelmiş olan bu tarihi fırsatı heba etmeye aracı olmasın." dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hak-İş’te yolsuzluk iddiası sendikayı ihraç ettirdi

SONRAKİ HABER

Cezası onanan İHD yöneticisi Onaran cezaevine girdi: "Hukuka aykırı karar"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa