10 Ekim 2024 17:04

As Plastik işçileri: Birliğimizi koruyarak zaferi kazanacağız

Grevdeki As Plastik işçileri fabrika önünde gerçekleştirdikleri geniş katılımlı eylemle patronun tüm hukuksuzluklarına karşı mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Fotoğraf: Hilal Tok/Evrensel

Paylaş

Grevdeki As Plastik işçileri fabrika önünde gerçekleştirdikleri geniş katılımlı eylemle patronun tüm hukuksuzluklarına karşı mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

İstanbul Hadımköy'de bulunan As Plastik'te Petrol-İş'te örgütlenip toplu iş sözleşmesi sürecinde işten atılan ve sendikal hakları tanınmayan işçiler fabrika önünde geniş katılımlı bir basın açıklaması gerçekleştirerek As Plastik yönetimini protesto etti.

As Plastik patronunun grev kırıcı yöntemlerine tepki göstermek ve taleplerinin karşılanması üzerine yapılan eyleme dayanışma göstermek için, işçi aileleri ve çocukları, Albabant ve Polonez işçileri, Emek Partisi İstanbul Milletvekili İskender Bayhan ve beraberindeki EMEP Esenyurt İlçe üyeleri, TİP, Sol Parti, Limter-İş üyeleri de katıldı.

Petrol-İş İstanbul 1 No'lu Şube çağrısıyla yapılan açıklama öncesi ise As Plastik patronu fabrikayı apar topar kapayarak içeride çalışan işçileri evlerine gönderdi.

Basın açıklaması öncesi söz alan milletvekili Bayhan, "Bu ülkede işçinin, emekçinin hakkı tanınmıyorsa, o ülkede kimsenin hakkı tanınmaz. Barış olmaz. Bunu mücadelelerle anlatmak zorundayız. Türkiye'nin bütün işçileri, sömürülenleri birleşin ve bu düzeni hep birlikte değiştirelim" diye seslendi.

Direnişteki Polonez işçileri de söz alarak, hiç kimse tek başına değil. Umutluyuz, kazanacağız. Biz aydınlık Türkiye'nin aydınlık geleceği için sömürü sistemine karşıyız. Yaşasın sendika, yaşasın emeğin gücü."

İşçilerin, "Birleşe birleşe kazanacağız", "Sendika haktır engellenemez", "Direne direne kazanacağız,", "İş, ekmek, özgürlük ", "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları attı.

Direnişin 22'inci gününde yapılan basın açıklamasını işçiler adına 1 No'lu Şube Başkanı Erkan Zorlu okudu. Zorlu, grevin kararlılıkla sürdüğü bildirirken, dayanışmayla daha da güçlendiklerini vurguladı: "Biz mücadele etmekten asla geri durmayacağız, üyelerimizin güçlü duruşu ve kararlılığı ile grevimizi daha da büyüteceğiz".

Zorlu konuşmasının devamında işçilerin sadece sendikalı ve toplu sözleşme şemsiyesi altında çalışmak istediğini belirterek anayasal hakkın yok sayıldığını, yıllarını bu fabrikaya veren işçilerin haklarının gasp edildiğini söyledi; "Bugün sizlerle As Plastik grevini daha da büyüteceğimizi mesajını vermek için bir araya geldik. Çünkü birliğimizi koruyarak zafer kazanacağımızı biliyoruz. Bu sebeple As Plastik grevimiz sadece grev alanında değil kamuoyunun gündeminde daha fazla yer alması için yapacağımız etkinlik ve eylemlerle de büyüteceğiz.

Petrol-İş Sendikası kuruluşundan bugüne hiçbir zaman mücadele etmekten imtina etmedi. Üyelerinin haklarını korumak ve geliştirmek, örgütsüzlükten kurtulmak, çalışma barışını sağlamak için mücadele etmeyi kendisine ilke edindi.

Bununla birlikte müzakereyi de her zaman başarıyla sürdürerek, üyelerinin haklarını toplu sözleşme aracılığıyla geliştirmeyi başardı.

İşverene buradan bir kez daha sesleniyoruz. Bizler sadece ve sadece işimize ve geleceğimize sahip çıkmak istiyoruz.

Petrol-İş'in bu grevin zaferle sonuçlandırmak, üyelerinin yasal ve Anayasal haklarına sahip çıkmak için yasal ve demokratik bütün yolları kullanacağından kimsenin kuşkusu olmasın.

İşçiler taleplerini şu şekilde sıraladı:

  • İşten atılan üyelerimiz işlerine geri dönecek
  • Toplu pazarlık masası yeniden kurulacak
  • Haklarımız verilecek ve fabrika yeniden çalışmaya başlayacak.

(İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Almanya’da Wefa derneğine polis baskını: 2. Deniz Feneri skandalı mı?

SONRAKİ HABER

Karaburun’da kapasite artışına giden RES’lere karşı dava açıldı: Bunun adı ‘RES’men işgal!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa