10 Ekim 2024 18:15

Batuhan Satıcı tarafından tehdit edilen kadın: ‘Tutuklanmazsa yaşayamayacağım’

Konya’da yaşayan A.Ö. adlı kadın, eski sevgilisi Batuhan Satıcı tarafından ölümle tehdit ediliyor. A.Ö.’nün çalıştığı yere silahla gelen Satıcı, A.Ö'nün şikayetçi olmasına rağmen serbest bırakıldı.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Paylaş

Konya’da yaşayan A.Ö. adlı kadın, eski sevgilisi Batuhan Satıcı (20) tarafından ölümle tehdit ediliyor. 4 Ekim Cuma günü A.Ö.’nün çalıştığı masaj merkezine kardeşiyle birlikte silahla gelen Satıcı, A.Ö. şikayetçi olmasına rağmen serbest bırakıldı.

‘İŞ YERİME SİLAHLA GELİP BENİ DARBETTİ’

A.Ö., bu süreçte fiziksel şiddet gördüğünü de belirterek “Ondan ayrıldığımdan beri her gün beni telefonla tehdit ediyor. İş yerime kardeşiyle beraber silahla geldi. Ardından beni darbetti. Şikayetçi olacağımı söylediğimde, ‘1 ay yatar çıkarım’ dedi. Babası ise, ‘Oğlumu cezaevinde yatırmam, tüm varlığımı bağışlarım’ diyor. Şikayet ettim ama serbest bırakıldı” dedi.

‘EVİMİN ÖNÜNE KANLI NOT BIRAKTI’

A.Ö. evinin önüne “Hayat kısa, ölüm ani” yazılı kanlı bir not bırakıldığını ifade ederek “Evime bile gidemiyorum. Tekrar şikayet ettim, koruma kararı aldırdım. Ancak babasıyla birlikte arayarak şikayetimden vazgeçmem için baskı yapıyorlar” dedi. Şikayetçi olmasına rağmen Satıcı’nın hâlâ serbest olmasının onun için tehlike arz ettiğini söyleyen A.Ö., “Beni tehdit etmeye devam ediyor. Tutuklanmasını istiyorum, yoksa beni öldürmesinden korkuyorum” dedi.

‘A.Ö.’YE SELAM SÖYLE O ANLAR’

A.Ö.’nün çalıştığı masaj merkezinden, Satıcı’nın iş yerini bastığı ana ilişkin görüntüleri istediğimizde iletişime geçtiğimiz kişi “Polis dışında kayıtlarımızı paylaşmıyoruz. A.Ö’ye selam söyle o anlar” ifadelerini kullandı.

6284 UYGULANSIN

Bu olay, kadına yönelik şiddeti önlemek için çıkarılan 6284 sayılı Kanun'un önemini bir kez daha ortaya koyuyor. 6284 sayılı Kanun, şiddete uğrayan ya da şiddet tehdidi altında olan kadınların korunması için alınması gereken önlemleri düzenliyor. A.Ö.’nün yaşadığı gibi ciddi tehdit ve fiziksel şiddet durumlarında, failin tutuklanması, koruma kararlarının etkili bir şekilde uygulanması ve mağdurların güvenliğinin sağlanması kanun kapsamında bir zorunluluk. Ancak, bu durumda da görüldüğü üzere kanunun uygulanmasında yaşanan eksiklikler, kadınların hayatını tehlikeye atmaya devam ediyor. (EKMEK VE GÜL)

ÖNCEKİ HABER

Bakanlık, sendikalarla 'yetki' gündemiyle toplanacak

SONRAKİ HABER

UNICEF: 370 milyondan fazla kız çocuğu cinsel saldırıya uğruyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa