11 Ekim 2024 04:24

Yoksulluk sınırının üstünde ücret istiyoruz

"Sağlık işçileri olarak yoğun bir baskı ve çalışma temposuyla karşılaşıyoruz. Bu kadar fazla çalışırken aldığımız ücretler de yoksulluk sınırının yarısı kadar"

Fotoğraf: Dilek Omaklılar/Evrensel

Paylaş

Sağlık-İş üyesi bir grup işçi
Kayseri

Merhaba Evrensel okurları. Kayseri’den bir grup sağlık işçisi olarak bu mektubu yazıyoruz. Üyesi olduğumuz sendikanın yöneticileri, Türk-İş’in kararıyla Türkiye genelinde yapılan “Geçinemiyoruz” eylemlerini örgütleme girişiminde bulunmadılar. Kayseri’de kendi kurumumuzda yapılması planlanan oturma eyleminin saatleri ise sendikanın yöneticileri tarafından kurumla ters düşmemek adına öğlene denk getirildi.

Bütün bunlar bir yana Ankara’da yapılması planlanan büyük mitingin, sendikaların bütün eksiklerine rağmen, güçlü bir şekilde yapılması gerekiyor. Bunun için sendikacılara rağmen sendikayla birlikte haklarımızı aramamız gerekiyor. Şu kalan kısıtlı zamanda miting için hazırlıklar başlamalı. İşçilerin çalıştıkları kurumlardan alınacak izinler netleştirilmeli. Ankara’ya gidecek işçilerin ulaşım, yeme içme ve zaruri ihtiyaçları hakkında ne yapılacağının bilgisi verilmeli, işçi cesaretlendirmeli.

Bu konuda sendikacılardan net ve aydınlatıcı bir bilgi gelmediği gibi temsilciler de bilgilendirmedi. Kim ne yapacaksa belirlenmeli, bir an önce harekete geçip işçiler bilgilendirilmeli ve örgütlenmeli. Sağlık işçileri olarak yoğun bir baskı ve çalışma temposuyla karşılaşıyoruz. Bu kadar fazla çalışırken aldığımız ücretler de yoksulluk sınırının yarısı kadar. Her gün daha fazla yoksullaşırken, borç batağına da giriyoruz. Durum böyleyken bu eylemler için geç kalınmış olsa da 20 Ekim’de Ankara’da Tandoğan   Meydanı’nda hep bir ağızdan yoksulluk sınırının üstünde bir ücret, vergide adalet talep edeceğiz.

ÖNCEKİ HABER

Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

SONRAKİ HABER

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'dan Erdoğan'a: Türkiye'ye karşı planımız yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa