10 Ekim 2024 22:35

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'dan Erdoğan'a: Türkiye'ye karşı planımız yok

İsrail Cumhurbaşkanı, Erdoğan'ın son açıklamalarına "İsrail'in Türkiye'ye karşı asla hiçbir plan yapmadığını açıklığa kavuşturmak istiyorum" diye yanıt verdi.

Isaac Herzog | Fotoğraf: Haim Zach/Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Paylaş

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, "Türkiye'ye karşı hiçbir zaman planı olmadığını" söyledi.

Times Of Israel gazetesinde yer alan habere göre, Herzog, ABD'deki Yahudi derneklerinin temsilcileriyle yaptığı görüşmede değerlendirmelerde bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın demecini gördüğünü söyleyen Herzog, İsrail'in Türkiye'ye karşı hiçbir zaman bir planı olmadığını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Erdoğan, Meclis açılışında yaptığı konuşmada, "Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır. İsrail saldırganlığı Türkiye’yi de içine almaktadır. Vatanımız, milletimiz, bağımsızlığımız için bu devlet terörüne elimizdeki her imkanla karşı duracağız” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, TEKNOFEST'te de “Bölgemizde sadece Gazze, Batı Şeria ve Lübnan ile sınırlı kalmayacak bir plan kuruldu. Tarih bilen, siyaset ve diplomasi bilen herkes meselenin Kudüs ile bağlantısını zaten kolayca idrak edecektir. Vadedilmiş toprakların ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. 33 kilometre ötede adeta Türkiye'ye meydan okunuyor. İsrail paylaştığı her harita ile niyetini ortaya koyuyor" demişti.

Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etmiş ve bu konuda TBMM’nin bir kapalı oturum yaparak milletvekillerinin bilgilendirilmesini istemişti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da bir televizyon yayınında konuyla ilgili soru üzerine; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan bu konuda gelen talep doğrultusunda, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in 8 Ekim Salı günü TBMM Genel Kurulu’na bilgi vereceğini belirtmişti. Kurtulmuş, partilerden gelecek talepler doğrultusunda görüşmelerin kapalı oturumda yapılabileceğini ifade etmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

SONRAKİ HABER

DEM Parti ve DBP Antep eş başkanları gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa