11 Ekim 2024 11:13

İsrail, sahra hastanesini ve Beyrut'u vurdu: En az 22 ölü, 117 yaralı

İsrail ordusunun Beyrut'un merkezine düzenlediği saldırıda 22 kişinin öldü, 117 kişi yaralandı. İsrail'in Lübnan-Suriye sınırında bir sahra hastanesine de saldırı düzenlediği duyuruldu.

Fotoğraf: Houssam Shbaro/AA

Paylaş

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un merkezine saldırı düzenledi. Saldırıda 22 kişinin öldüğü, 117 kişinin yaralandığı bildirildi.

Beyrut'un merkezinde meydana gelen 2 patlamanın ardından bölgeden dumanlar yükselmeye başladı. Saldırı sonrası bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi yönlendirildi.

Bölgedeki görgü tanıklarının aktardığına göre, saldırıda hedef alınan bir bina yıkıldı, çevredeki evlerde ve araçlarda da hasar oluştu.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırıda 22 kişinin öldüğünü, 117 kişinin de yaralandığını açıkladı.

"VAFIK SEFA HEDEF ALINDI"

Öte yandan İsrail'in Kanal 12 televizyonunun haberinde, saldırının hedefinde İsrail'in hava saldırısında hayatını kaybeden Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın kayınbiraderi ve Hizbullah'ın üst düzey isimlerinden Vafik Safa'nın olduğu iddia edildi.

Lübnan medyasının Hizbullah kaynaklarına dayandırdığı iddiaya göre ise Safa saldırıdan sağ kurtuldu.

Saldırı ve hedefte Safa'nın olduğu yönündeki iddia hakkında İsrail makamlarından henüz bir açıklama yapılmadı.

DAHİYE İÇİN TAHLİYE UYARISI

İsrail ayrıca, Beyrut'un güneyinde Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Dahiye için yeni tahliye uyarısı yaptı.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Dahiye'deki bazı bölgeleri içeren bir harita yayımlayarak işaretli bölgedekilerin bulundukları yerleri acilen tahliye etmelerini istedi.

LÜBNAN-SURİYE SINIRINDA HASTANE VURULDU

Öte yandan İran Kızılayı, İsrail'in Lübnan-Suriye sınırında İran'a ait bir sahra hastanesine saldırı düzenlediğini duyurdu.

İran Kızılayı'nın X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Lübnan-Suriye sınırında kurulu, 56 yatak ve ilaç deposundan oluşan sahra hastanesinin dün gece İsrail'in düzenlediği saldırıda tamamen yandığı belirtildi.

Hastanenin İsrail saldırıları sırasında yaralanan Lübnanlılara tıbbi yardım sağlamak amacıyla İran Kızılayı tarafından kısa süre önce kurulduğu bilgisi verildi.

İran Kızılayı Başkanı Pir Hüseyin Kolivend, saldırıda can kaybı olmadığını belirterek, "Tüm sağlık ekibimiz güvende ancak hastanenin ambulansları, sağlık ekipmanları ve malzemeleri imha edildi" ifadesini kullandı.

İran Kızılayı, 6 Ekim'de Lübnan-Suriye sınırında sahra hastanesi kurduğunu duyurmuştu.

İRAN DIŞİŞLERİ: TAM BİR SAVAŞ SUÇU ÖRNEĞİ

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, sahra hastanesine düzenlenen saldırıya dair açıklama yaptı.

Bekayi, şiddetle kınadıklarını belirttiği saldırı için "Tam bir savaş suçu örneği" ifadesini kullandı.

Tel Aviv'in daha önce de Gazze ve Lübnan'da hastaneleri defalarca kez hedef aldığına dikkati çeken Bekayi, uluslararası topluma İsrail'in savaş suçlarının durdurulması için harekete geçmeleri çağrısını yineledi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Eda Nur Gezer'in ölümüne ilişkin İBB'deki 3 memur için soruşturma izni

SONRAKİ HABER

Uzman doktorlara, kendi çalıştıkları hastane dışında başka hastanede nöbet görevi verilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa