11 Ekim 2024 12:03

Fransa'da çiftçiler tarım politikalarına karşı eylem düzenledi

Fransa'da çiftçiler tarım politikalarına karşı, yaşam ve çalışma koşullarının düzeltilmesi talebiyle eylem düzenledi.

Fotoğraf: Luc Auffret/AA

Paylaş

Fransa'nın batısındaki yer alan Poitiers şehrinde çiftçiler, yaşam ve çalışma koşullarının düzeltilmesi talebiyle protesto düzenledi. Yaklaşık 50 traktörün katıldığı protestoda çiftçiler Valilik binası önüne gübre ve tarımsal atık döktü.

"Coordination Rural" tarafından organize edilen eylem, çiftçilerin Ödeme Hizmet Ajansı (ASP) binasına da tarımsal atık bırakmasıyla devam etti. Çiftçiler, önceki protestolarda verilen sözlerin tutulmadığını belirterek hükümetin tarım sektöründeki sorunları acilen çözmesini talep ediyor.

Fransa’da, bu yılın başında Ulusal Tarım Çiftçileri Sendikaları Federasyonu (FNSEA), Genç Çiftçiler Sendikası ve Köylü Konfederasyonuna bağlı binlerce çiftçi sokaklara çıkmıştı. Çiftçiler, son 25 yılda Fransa’daki hükümetlerin tarımdaki reform politikalarından dolayı koşullarının kötüleştiğini belirtiyor, acil çözüm ve tam destek talep ediyor. Gelir düşüklüğü, iklim sorunundan kaynaklı yaşanan ürün kaybı, emeklerinin karşılığını alamamaları, ürünlerini düşük fiyatlara satmaları, mesleklerinin daha görünür hale gelmesi ve çalışma koşullarının iyileştirilmesinin yanı sıra yeni genç çiftçilere de desteğin artması, tarıma yatırımın yükseltilmesi gibi taleplerini hükümete sunmuşlardı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Diyanet’in Ocak-Ekim döneminde matbaa harcaması 70 milyon TL’yi aştı

SONRAKİ HABER

TÜİK: Toplam ciro endeksi yıllık yüzde 41,8 arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa