11 Ekim 2024 14:45

Pirinç hasadını meslek lisesi öğrencilerine yaptırdılar

MESEM ve ve Meslek lisesi uygulamalarıyla çocuk işçilik meşrulaştırılırken Mardin’de “öğrenim” adı altında çocuklara pirinç hasadı yaptırıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Mardin'in Derik ilçesinde coğrafi işaretli tarım ürünleri listesinde bulunan Karacadağ pirincinin hasadı, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yaptırıldı.

Derik ilçesi Bahçelievler Mahallesi'ndeki Derik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Alanı bölümü 11'inci sınıf öğrencileri, kırsal Meşeli Mahallesi’nde gerçekleştirilen coğrafi işaret belgeli Karacadağ pirincinin hasadında 16 öğrenci, 3 gün boyunca pirinç hasadı yaptı.

UYGULAMA EĞİTİM ADI ALTINDA PİRİNÇ HASADI İŞÇİLİĞİ

DHA’nın haberine göre Derik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cahit Söylemez, tarımda çocuk işçiliğini şu sözlerle meşrulaştırdı: "16 öğrencimizle 3 gün boyunca, 3 Tarım bölümü öğretmenimizle birlikte Karacadağ’ın eteklerinde 600 dönümlük bir Karacadağ pirinç yetiştirme alanında, uygulamalı eğitim ve hasat yaptık. Bölgemizin önemli tarım ürünlerinin, katma değer üreten tarım ürünlerinin hem yetiştirilmesi hem yaygınlaştırılması için elimizden gelen çabayı desteği gösteriyoruz. Karacadağ pirinci hem organik olması hem besin değerlerinin yüksek olmasından dolayı bölgemizde son derece rağbet görmektedir" diye konuştu.(İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Eski MHP Edremit İlçe Başkanı cinayet soruşturmasında tutuklandı

SONRAKİ HABER

Başkanlığı gasbedilen Akış: Kayyumun temeli bu dayanaksız soruşturma ile atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa