11 Ekim 2024 15:58

Rapçi Diddy hakkındaki cinsel saldırı davası mayıs 2025'te görülecek

ABD’de "Diddy" sahne adıyla tanınan yapımcı ve rapçi Sean Combs hakkında "cinsel saldırı" gerekçesiyle açılan davanın ilk duruşması 5 Mayıs 2025'te görülecek.

Fotoğraf: Wikipedia CC BY 2.0

Paylaş

ABD müzik piyasasının en güçlü isimlerinden, "Puff Diddy" sahne adıyla tanınan rapçi ve müzik yapımcısı Sean Combs hakkında "cinsel saldırı" gerekçesiyle açılan davanın 5 Mayıs 2025'te başlanmasına karar verildi.

ABD basınında yer alan haberlere göre, Yargıç Arun Subramanian, yapılan ön duruşmada Diddy'nin davasının gelecek yıl mayıs ayında görülmeye başlanacağına hükmetti.

Gözaltına alındıktan sonra dün ilk kez New York'ta hakim karşısına çıkan Diddy, "seks ticareti, zorla çalıştırma, adam kaçırma, alıkoyma, kundaklama, uyuşturucu bulundurma, rüşvet ve adaleti engelleme" gibi birçok suçla yargılanacak.

Yargıç Subramanian, avukatının talebi doğrultusunda davanın 5 Mayıs 2025'te başlanmasına hükmetti.

NE OLMUŞTU?

Sean Combs, "seks ticareti, zorla çalıştırma, adam kaçırma, alıkoyma, kundaklama, uyuşturucu bulundurma, rüşvet ve adaleti engelleme" suçlamalarıyla 16 Eylül'de gözaltına alınmıştı.

Mahkemece 17 Eylül'de kamuoyuyla paylaşılan 14 sayfalık iddianamede, Combs'un, kayıt altına alınan "Freak Offs" adlı partilere katılmaya mecbur kıldığı kişileri cinsel ilişkiye girmeye zorladığı belirtildi.

Combs'un, mağdurlara "nüfuzunu kullanarak kariyerlerini kontrol etmekle tehdit etme, ekonomik, psikolojik, sözlü ve fiziksel şiddette bulunma" gibi yöntemlere başvurduğu belirtilen iddianamede, ünlü rapçinin evlerinde yapılan aramalarda, "uyuşturucu maddelerin" ele geçirildiği aktarıldı.

İddianamede Combs'un, tanık ve mağdurlara sessiz kalmaları veya yalancı şahitlik yapmaları için rüşvet teklif ettiği de kaydedildi.

Combs, Manhattan'da çıkarıldığı federal mahkemede hakkındaki suçlamaların tamamını reddetti. Suçlu bulunması halinde Combs'u en az 15 yıl, en fazla da ömür boyu hapis cezası bekliyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen: Sorunların çözümüne dair yaklaşım sistematik olmalı

SONRAKİ HABER

"İç cephe"de değişen bir şey yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa