11 Ekim 2024 18:22

EMEP'ten Gebze'deki hayvan katliamına tepki: Failleri yargılanana kadar mücadele edeceğiz!

Gebze'deki hayvan katliamına tepki gösteren EMEP Gebze ilçe örgütü, "Katliamın failleri yargılanana kadar mücadele edeceğiz!" dedi.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

Gebze Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezinde katledilen hayvanlar için Emek Partisi (EMEP) Gebze ilçe örgütünden açıklama geldi. 

EMEP Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar imzasıyla yayınlanan açıklamada, "Bu katliamın failleri yargılanana kadar, hayvanların yaşam hakkı sağlanana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" denildi. 

"BU KATLİAM AKP'NİN POLİTİKALARI SONUCU"

"Sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan yasanın Meclisten geçmesinin ardından ülkenin dört bir yanından hayvan katliamlarının haberleri gelmeye başladı" diyen Akar, "Bu katliamlardan biri de kentimiz Gebze'de yaşandı. Üstelik de Gebze Belediyesine ait Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi önünde bulunan çöp konteyneri içinde birçok kedi ve köpeğin çöp poşetine atılmış cesetleri bulundu. AKP iktidarı, kendi döneminde çıkardığı 5199 sayılı yasayı uygulamamış, şimdi de 'Katliam Yasası' haline getirerek yüzlerce hayvanın katledilmesine neden olmuştur. İktidar uygulamadığı yasalar sonucu tehdit ve güvenlik atmosferi yaratarak bu katliamların asıl sorumlusudur. Bugün kentimizde yaşanan katliam da AKP iktidarının politikalarının bir sonucudur. Üstelik hayvanlar için, bakımevi ve rehabilitaasyon merkezi olarak geçen bir yerde yaşanması yasanın nasıl uygulandığını da göstermektedir. Tehdit ve güvenlik sorunu olarak nitelendirilen sokak hayvanları bakımevlerinde dahi toplu şekilde öldürülür hale gelmiştir" dedi. 

"KISIRLAŞTIR, AŞILAT, YERİNDE YAŞAT!"

Katliam Yasasına dair konuşan Akar, "Temmuz ayında değişiklikler yapılan 5199 sayılı yasanın 6. Maddesinde, 'Sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların en hızlı şekilde yerel yönetimlerce kurulan veya izin verilen hayvan bakımevlerine götürülmesi zorunludur. Bu hayvanların öncelikle söz konusu merkezlerde oluşturulacak müşahede yerlerinde tutulması sağlanır. Bakımevlerine alınan hayvanlar Bakanlık veri sistemine kaydedilir ve rehabilite edilen köpekler, sahiplendirilinceye kadar hayvan bakımevlerinde barındırılır' ibaresi geçmesine rağmen bugün hayvan bakım merkezinde onlarca hayvan katlediliyor. İktidar bahsedilen yasada maddelerde değişiklikler yaparak katliamların önünü açmış, hayvanların yaşamına müdahale etmiş, hayvanları koruma yükümlülüğünden vazgeçmiştir. Bugün yapılması gereken bu katliamların önlenmesi için yaşamdan yana olmaktır. 'Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat' ilkesini temel almamız gerekiyor" diye konuştu. 

"Emek Partisi olarak yaşamdan taraf olmaya devam edeceğiz" diyen Akar, "Bu katliamın failleri yargılanana kadar, hayvanların yaşam hakkı sağlanana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yargıtay'ın bozma kararı verdiği Dink cinayeti davasında duruşma ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa