12 Ekim 2024 09:55

Kocaeli Çevre Platformu: Katliam sorumlularının cezalandırılması için mücadeleye

Kocaeli Çevre Platformu Gebze’deki hayvan katliamına ilişkin sorumluların cezalandırılması için sürecin takipçisi olacaklarını söyleyerek mücadele çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

Kocaeli Çevre Platformu Gebze’deki hayvan katliamına ilişkin açıklama yaparak, “Her vahşetin ve sorumlunun hem adli hem idari süreçlerde takipçisi olacağız. Katliamın sorumlularının cezalandırılması için gösterdikleri can siperane mücadeleyi desteklemekteyiz” dedi.

Gebze Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezinde katledilen hayvanlar için Kocaeli Çevre Platformu açıklama yaptı. Kocaeli Çevre Platformu Koordinatörü ve Dönem Sözcüsü Muammer Hakkı Ersöz’ün yaptığı açıklamada, Basına yansıyan görüntüler son derece acı ve insanlık dışıdır. Bu katliamı yapan ve bu vahşete müsaade eden tüm sorumluları şiddetle kınamaktayız” denildi.

“HER TÜRLÜ MÜCADELEYE VARIZ”

Ersöz, “Değerli hayvan sever dostların olay yerine giderek daha fazla can kaybı olmaması için ve katliamın sorumlularının cezalandırılması için gösterdikleri can siperane mücadeleyi desteklemekteyiz. Katil yasalarla masum canlara katliamın yolunu açanlara, Anayasa Mahkemesi’nde iptal davası sürerken kısırlaştır bırak uygulamasından uzaklaşarak mevcut yasal düzenlemelerin aleyhine uygulamaya geçenlere karşı her türlü mücadeleye varız ve var olacağız” dedi.

Ersöz son olarak, “Masum canlarımızın yaşam hakkının hiçe sayıldığı ve her geçen gün bir yenisiyle karşılaştığımız her vahşetin ve her sorumlunun hem adli hem idari süreçlerde tüm bileşenlerimizle Kocaeli Çevre Platformu olarak takipçisi olacağız” diye kaydetti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BM üyesi 104 ülke ve Afrika Birliği'nden İsrail’in “istenmeyen adam” ilan ettiği Guterres’e destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa