12 Ekim 2024 10:32

İzmir'de Gebze’deki hayvan katliamını protesto etmek isteyenlere polis engeli

İzmir’de Gebze Belediyesine ait Geçici Bakım Merkezinde yaşanan hayvan katliamını protesto etmek isteyen hayvan hakları savunucularının yürüyüşünü polis engelledi. Eylemde yasanın iptali istendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gebze Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezinde çöp konteynerı içinde çok sayıda hayvanın çöp poşetiyle atılmış cesetlerinin bulunması sonrasında İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları eylem düzenledi.

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanan kitle, “AKP yaparsa katliam yapar”, “Hükümet istifa” sloganlarıyla AKP Konak İlçe Başkanlığı’na yürümek istedi. Ancak, kolluk kuvvetleri kitleyi ablukaya alarak yürüyüşe izin vermedi. Daha sonra İzmir Barosu önüne yürüyen kitle basın açıklamasını gerçekleştirdi.

“GEBZE BARINAĞINDAN YANSIYAN GÖRÜNTÜLER BUZDAĞININ YALNIZCA GÖRÜNEN YÜZÜ”

İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları adına açıklamayı okuyan Esra Yılmaz,”Altındağ ve Niğde barınaklarında yaşanan vahşetlerin ardından Gebze barınağından kamuoyuna yansıyan görüntüler buzdağının yalnızca görünen yüzünü oluşturuyor. İğnelerle katledilen ve poşetlerin içinde can çekişirken çöp konteynırlarına atılan kediler ve köpekler, AKP ve MHP’nin karanlığının ta kendisidir! Her gün görülmektedir ki, bu kan ve zulüm kokan yasa katliamdan başka bir şey getirmemektedir. Sokakta yaşayan hayvanlar yaşam alanlarından alıkonulup, barınak adı altındaki ölüm kamplarına hapsedilip işkence ile katledilirken bundan bihaber olan kolluk güçlerinin, hayvanları katleden katilleri “güvenli” bir şekilde koruyarak dışarı çıkardığına ve hayvan hakları savunucularının önüne barikat kurduğuna şahit oluyoruz. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise, hayvanların belediye tarafından katledildiği videolar ortadayken aklımızla dalga geçer gibi köpeklerin zaten ölü ve hasta olduğu açıklamalarını yapıyor. Bu kanlı yasada parmağı olan, yasayı fırsat bilip hayvanlara zarar veren, denetlemeyen, herkes bu katliamların sorumlusudur’’dedi.

"YASA DERHAL İPTAL EDİLMELİ"

‘’İlk günden beri söylediklerimizi, bir adım geri atmadan tekrar haykırıyoruz’’ diyen Yılmaz,’’Katliam ve tecrit yasası yürürlükte olduğu sürece bu katliamlar devam edecektir. Bu yasa derhal iptal edilmeli, azmettiriciler ve sorumluluklarını yerine getirmeyenler yargılanmalı, hayvanların yaşamları caydırıcı yasalarla güvence altına alınmalıdır’’ diye belirtti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nobel Barış Ödülü’nü kazanan Nihon Hidankyo’nun eş başkanı: Ödülü Gazze’de çalışanların alacağını umuyordum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa