12 Ekim 2024 12:35

İsrail, Lübnan'ın güneyi ve doğusunu vurdu

İsrail, Lübnan'ın doğusunda ve güneyindeki çeşitli bölgelere hava saldırıları düzenledi. Saldırılarda can kaybı, yaralanma ya da maddi hasara dair henüz bilgi verilmedi.

Fotoğraf: Hediye Levent 

Paylaş

İsrail’in Lübnan’a saldırıları sürüyor. İsrail savaş uçakları Lübnan'ın doğusunda ve güneyindeki çeşitli bölgelere hava saldırıları düzenledi.

Lübnan haber ajansı NNA'ya göre, ülkenin doğusunda yer alan Baalbek bölgesine bağlı Sarain el-Tahta beldesinde bir yumurta deposuna İsrail hava saldırısı gerçekleşti.

Ülkenin güneyindeki Sayda kentine bağlı Kevseriyye es-Siyad beldesinde 3 katlı bir bina İsrail hava saldırısı sonucu yerle oldu. Yoğun saldırıların ardından Kevseriyye es-Siyad ile el-Gassaniyye beldeleri arasındaki yol trafiğe kapandı.

Yine Lübnan'ın güneyindeki Sur ilçesine bağlı el-Huş bölgesi çevresi, Nebatiye kentinin güneyindeki Zifta ve Zahrani beldeleri İsrail savaş uçaklarının hedefi oldu. Saldırılarda can kaybı, yaralanma ya da maddi hasara dair henüz bilgi verilmedi.

İsrail'in vurduğu Lübnan-Suriye sınır kapısı El Mesna’da da büyük tahribat oluştu. Binlerce sivilin İsrail saldırılarından kaçarak Suriye'ye geçtiği sınır bölgesindeki yolun kapanması nedeniyle geçişler azaldı. Ancak bölgede bulunan Yazarımız Hediye Levent'in verdiği bilgilere göre geçişler sınırlı da olsa devam ediyor. Araçlarıyla sınıra gelen insanlar eşyalarını alıp araçlarını bırakarak Suriye tarafına geçiyor ve buradan başka araçlarla devam etmek zorunda kalıyor.

(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kiltepe Mahallesi halkından rezerv alan isyanı: Rezerv alanı değil yerinde dönüşüm istiyoruz

SONRAKİ HABER

Diyarbakır Barosu genel kurulu başladı: Cezasızlık politikasına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa