12 Ekim 2024 17:58

Emek Gençliği üyesi Gözde Topuz son yolculuğuna uğurlandı: Mücadelesiyle çiçeklendirdiği her yerde yaşayacak

Emek Gençliği Ankara İl Yöneticisi ve ODTÜ öğrencisi Gözde Topuz son yolculuğuna uğurlandı: "Mücadelesiyle çiçeklendirdiği her yerde yaşayacak."

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Gençliği Ankara İl Yöneticisi ve ODTÜ öğrencisi Gözde Topuz yoldaşları, arkadaşları ve ailesi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Cuma günü yaşamını yitiren Biyoloji Bölümü öğrencisi Topuz, Ankara Karşıyaka Mezarlığına defnedildi. Emek Gençliği ve Emek Partisi'nin düzenlediği törene yüzlerce kişinin yanı sıra Emek Partisi Antep Milletvekili Sevda Karaca da katıldı.

Topuz'un mücadele sözleriyle uğurlandığı törende konuşan Emek Partisi GYK Üyesi Deniz Ortakçı, “Giden yoldaşlarımızın ardından hepimizin içinde derin yaralar oluyor ama bu yaraları bugüne kadar hep beraber sardık. Bu yarayı da hep birlikte saracağız, birbirimizden güç alacağız. Gözde örgütlü mücadeleye inandı, Filistin’de öldürülen çocukların yanında oldu. Öldürülen kadınlara sessiz kalmadı, kadın cinayetlerine karşı alanlarda her zaman en önde yürüyenlerden oldu” dedi.

"GÖZDE’YE SÖZÜMÜZ DEVRİMDİR" 

Gözde’nin işçi sınıfının örgütlü mücadelesine inandığını, mücadeleyi sonuna kadar sürdürmenin kalanların görevi olduğunu söyleyen Ortakçı, “Gözde nehirde bir damla değildi, bizler de nehirde bir damla değiliz. Biz, bu nehrin kendisiyiz. Bizim nehrimiz akacak, çağlayacak, çoğalacak. Çorak toprakları yeşertecek. Ektiğimiz mücadele tohumları büyüyecek ve işçi sınıfının sömürüsüz, savaşsız bir dünyasına ulaşana kadar da bu nehir coşmaya devam edecek. Gözde de her zaman yanımızda olacak. Ona sözümüz devrimdir, sosyalizmdir, bayrağını asla yere indirmemektir” diye konuştu.

"ÇİÇEKLİ GÜNLERİ HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ" 

Emek Gençliği Merkez Yönetim Kurulu üyesi İrem Taçyıldız ise, “Devrim ve sosyalizm mücadelesini ODTÜ’den yükselten, hiçbir zaman geri durmayan bir yoldaşımızdı Gözde. Bizi durmadan ittikleri karanlığa karşı mücadelemizin aydınlatıcı olduğunu her defasında vurguluyordu. Şimdi biz de Gözde’nin bize bıraktığı mücadele bayrağını yükseltmeye geldik. Biz Gözde’nin mücadelesini sürdüreceğiz, çünkü biliyoruz ki bugün kendi yaşamı, başkalarını yaşamı için mücadeleye baş koyanlar nice Gözdelerdir. Burada mücadeleyi Gözde’nin fedakarlığı ve ısrarıyla sürdürme sözünü veriyoruz” dedi.

Ardından Gözde Topuz’un yazdığı bir yazıdan şu satırları paylaştı: “Bizler şansına yaşayanların çocuklarıyız ve doymayanın beslenmesinden bıktık. Artık demokrasiyi var etmeliyiz. Hangi görüşten olursa olsun her insan ayağa kalkıp demokrasiyi istemeli. Omuz omuza aynı Erdal’ın alıntıladığı mektupta dendiği gibi. İşte o zaman kazanacağız özgürlüğü, çiçekli, mutlu günleri hep beraber göreceğiz, torunlarımız görecek ve torunlarımızın çocukları görecek.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında 5 kişi öldü, 23 kişi yaralandı

SONRAKİ HABER

Maltepe Belediyesinde temizlik işçisinin iş kazasında parmağı koptu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa