13 Ekim 2024 04:20

Tazminatı yakıp aylarca işsiz kaldık

“İZULAŞ AŞ’de hat şoförlüğü için başvuru yaptıktan sonra çalışmakta olduğumuz iş yerlerinden istifa etmemiz söylendi. Ancak sonra işe alınmadık.”

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İZULAŞ mağdurları adına Yasin MERT
İzmir

İzmir Büyük Şehir Belediyesi iştiraki olan İZULAŞ AŞ hat şoför alımı için İŞKUR’da 06 Aralık 2023 tarihinde yayımlanan başvuruda yer alan şartları sağlayan adaylar olarak ocak 2024’te mülakat, direksiyon sınavı, psikoteknik ve heyet raporu süreçlerini başarı ile tamamladık.
15 Nisan 2024 tarihinde sabah aranılarak 18 Nisan 2024 tarihinde iş başı yapacağımız ve çalışmakta olduğumuz iş yerlerinden istifa etmemiz söylendi.

Aynı gün mesai bitimine doğru aranılarak alımların ileri bir tarihe ertelendiği söylendi. 5 ay boyunca umutla beklediğimiz işbaşı yapacağımız haberini beklerken 19 Eylül 2024 tarihinde İŞKUR'da yayımlanan İZULAŞ AŞ hat şoför alım ilanını gördük.

İZULAŞ İnsan Kaynaklarını aradığımızda bize yönetim değişikliği olduğunu, bir önceki yönetimin alım kriterlerinin geçersiz olduğunu, yeni kriterlere göre şartları sağlayamadığımızdan olumsuz olarak sonuçlandığı söylendi.

Yönetim değişikliği 26 Nisan 2024 tarihinde yapıldı. Yeni yönetim ilan yayımlamadan eylül ayı içerisinde yeni aday sürecini tamamladı.
Soruyoruz şartlara uygun olmadığımız 5 ay önce neden bizlere söylenmedi?

İZULAŞ İnsan Kaynakları ara ara aradığımızda “Tasarruf tedbirleri var”, “Başkanlık onayında”, “İşbaşı tarihi belli olunca arayacağız” gibi cevaplar vererek 18 kişiyi 5 ay boyunca umutla beklettiler.

Hepimiz tazminatlarımızı yaktık, aylarca işsiz kaldık ekonomik koşulların ağır olduğu bu zor dönemde kazanılmış hakkımızı geri istiyoruz.

Bu konu hakkında muhatap bulamamaktayız. Sesimizin duyulmasını istiyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Maltepe Belediyesinde temizlik işçisinin iş kazasında parmağı koptu

SONRAKİ HABER

UNIFIL, devam eden askeri hareketlilik sebebiyle bir askerinin daha yaralandığını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa