13 Ekim 2024 04:33

Boşandığı erkek tarafından vurulan Özge'nin annesi: "Özge defalarca kez şikayetçi oldu"

7 Ekim günü işe giderken eskiden evli olduğu erkek Serkan Yıldız tarafından vurulan Özge Polat'ın tedavisi devam ediyor. Annesi Subhan Polat kızının defalarca şikayetçi olduğunu anlattı.

Fotoğraf: Emine Uyar/Evrensel

Paylaş

Emine UYAR
İzmir

İzmir’in Çiğli ilçesinde, 7 Ekim günü işe giderken boşandığı Serkan Yıldız tarafından vurularak ağır yaralanan İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçisi Özge Polat’ın tedavisi Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sürüyor. Polat’ın durumunun iyiye gittiği, solunum cihazından çıkarılarak oksijen verildiği bir iki güne kadar da servise çıkarılacağı bilgisi verildi. Anne Subhan Polat kızının kısmen uyutulduğunu, şuurunun yerinde olduğunu hatta konuşabildiğini söyledi. Öte yandan olay yerinden kaçan saldırgan Serkan Yıldız henüz yakalanmış değil.

"HAFTADA EN AZ İKİ GÜN KARAKOLDAYDI"

Kızının saldırgan Serkan Yıldız’dan iki yıl önce boşandığını, evliliğinde de sürekli şiddet gördüğünü anlatan Subhan Polat, Serkan Yıldız’ın boşanmayı kabul etmeyerek çocuklarını ve Özge Polat’ı öldürmekle tehdit ettiğini söyledi. 16 yaşındaki oğlu için “Oğlan olmasaydı ben Özge’nin işini bitirmiştim” dediğini söyleyen Subhan Polat, Özge ve çocuklarının ağır psikolojik şiddete maruz kaldığını vurguladı.

Serkan Yıldız’ın arkadaşından silah istediğini, tutukluk yapınca geri verdiğini anlatan Polat, olay gününü şöyle anlattı: “Sabahın dördünde kızımı vuracağı yerde pusu kurmuş. Çocuğu dörtte uyandırarak ‘Ben Antalya’ya çalışmaya gidiyorum’ demiş. Sabah 6’yı 10 geçe bu olay oldu.”

Kızına zarar vereceğini düşündüğü için kızını yalnız bırakmak istemediğini ifade eden Polat, kızı vurulduktan sonra komşuların müdahale ettiğini ifade etti. Özge’nin her hafta en az iki gün şikayet için karakola gittiğini belirten Polat, Yıldız’ın Özge Polat’a silah fotoğrafları gönderip hakaretler ettiğini aktardı. Olaydan sonra karakoldaki komisere kızını korumadıklarını söylediğini ifade eden Polat, “Bizim yapacağımız bir şey yok” cevabını aldığını söyledi. Vurulmadan 3 gün önce Özge’nin yine karakola gittiğini dile getiren Polat yaşananları şöyle anlattı: “Kızım ‘Bana şiddet uyguluyor, seni öldüreceğim diyor’ diyerek şikayette bulunuyor. Orada bir polis ‘Siz kadınlar hak ediyorsunuz’ diyor. Kızım da karakolda ‘O polisin ismini bana vereceksiniz, dava açacağım’ diyor. Kimse vermiyor. Savcılar da polisler de korumadı kızımı. Devlet korumadı.”

ÖNCEKİ HABER

"Kentsel dönüşüm kılıflı sürgün"

SONRAKİ HABER

UNIFIL, devam eden askeri hareketlilik sebebiyle bir askerinin daha yaralandığını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa