12 Ekim 2024 19:40

Tekgıda-İş disiplin kurulu seçilmiş kadın baş temsilciyi görevden aldı: Genel merkez karar verecek

İzmir Kemalpaşa'da hakkında yürütülen disiplin soruşturulmasının hakkında bilgi alamayan baş temsilci, seçilmesinin ardından bir yıl boyunca görevden el çekmesi için baskı gördüğünü söyledi.

Logo:Tekgıda-İş

Paylaş

Tekgıda-İş İzmir 3 No’lu Şubenin örgütlü olduğu bir et fabrikasında işçilerin seçtiği kadın baş temsilci hakkında görevden alınma kararı verildi. Sendika disiplin kurulu tarafından başlatılan soruşturma kapsamında temsilcinin görevinden alınması kararı sendika genel merkezine iletildi. Fabrikada çalışan kadın işçiler, seçtikleri temsilcinin seçildiğinden itibaren şube tarafından baskı gördüğünü belirtirken, kadın temsilci haksız yere işten çıkarılmak istendiğini ifade etti. Konunun pazartesi günü Tekgıda-İş Genel Merkezinde görüşülmesi bekleniyor.

İzmir Kemalpaşa’da kurulu bulunan et fabrikasındaki kadın baş temsilci, yapılan seçim sonucunda işçiler tarafından seçilmişti. Gazetemize konuşan fabrikadaki kadın işçiler, seçilmiş baş temsilcinin, temsilcilik görevinden alınması için suç isnat edilerek hakkında hazırlanan dosyanın sendika genel merkezine yollandığını söyledi. Kadın işçiler, “Tamamen şube başkanının hasmane duyguları ve bir kadının sendikal mücadele içinde yükselmesinin engellenmesi için kurulmuş bir tuzak” ifadelerini kullandı.

İşçiler, genel merkez yönetiminin de başından itibaren bu duruma kayıtsız kaldığını, hatta ara ara üstü örtülü bir şekilde temsilcinin bu konuda yalnız olduğu sözleriyle tarafını belli ettiğini söyledi. Kadın işçiler, genel merkez yönetimini işçinin iradesine saygı duymaya ve bu şekilde karar vermeye çağırdı.

Göreve başladığı tarihten itibaren sözleşme süreçlerinde ve fabrikada yaşanan sorunlarda işçilerin taleplerini savunduğunu vurgulayan baş temsilci de işçilerin çoğunun oyunu alarak seçilmesinin de sorumluluğuyla temsilcilikten istifa etmek istemediğini belirtti. Baş temsilci, bu süreç buyunca kendisi hakkında yürütülen disiplin kurulu süreçlerinden ve cezalandırmalardan da haberdar edilmediğini ifade etti.

Sendikanın eğitim toplantısına disiplin cezası olduğu gerekçesiyle alınmayacağını öğrendiğini belirten baş temsilci, “Benimle ilgili soruşturma, ceza veya savunma süreçleri varsa nasıl bilgim olmaz?​” diye sordu. Baş temsilci, şube yönetiminin, kendisinin işten çıkarılması yönünde de baskı oluşturduğunu söyledi.

Tekgıda-İş İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Latif Gökçay ise baş temsilcinin disiplin kurulu kararıyla görevden alındığını, yeni temsilci atamalarının da doğal olduğunu savundu. Gökçay, disiplin kurulu kararını açıklamasının ve içeriğine dair bilgi vermesinin etik olmayacağını belirterek bilgi vermedi.

Baş temsilcinin işine devam ettiğini dile getiren Gökçay, “Bizim işçiyi işten attırmak için yönetimle görüşmemiz olamaz” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

UNIFIL, devam eden askeri hareketlilik sebebiyle bir askerinin daha yaralandığını açıkladı

SONRAKİ HABER

2. İzmir Basın Kampı’nda ‘Organize suç ve gazetecilik’ söyleşisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa