12 Ekim 2024 22:33

Adana’da hayvan hakları savunucuları ayakta: AYM'ye "yasayı iptal et" çağrısı

Gebze'de yaşanan hayvan katliamını protesto eden Adana’daki hayvan hakları savunucuları AYM'ye, "yasayı iptal et" çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Adana’da hayvan hakları savunucuları, Gebze Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezinde çöp konteynerinde çok sayıda hayvanın cesedinin bulunmasının ardından Atatürk Parkı’nda bir araya geldi. Hayvan hakları savunucuları, sokak hayvanlarına yapılan eziyet ve ölümlerle ilgili tepkilerini dile getirirken, Anayasa Mahkemesine (AYM) hayvanları öldürülmesine zemin hazırlayan yasayı iptal etme çağrısında bulundu.

"HAYVANLARI DEĞİL, KATİLLERİ TOPLAYIN!"

Basın açıklamasını okuyan Gamze Aktaş, sokak hayvanlarının sistematik bir şekilde katledildiğini ve bu cinayetlerin cezasız kaldığını vurguladı. "Hayvanları öldüren bir insanı da öldürecektir" diyen Aktaş, hayvan cinayetlerinin insan cinayetleriyle aynı derecede olduğunu ve birbirini beslediğini belirterek “Hayvan cinayetlerini durdurursanız, insan cinayetleri de durur” ifadelerini kullandı. Aktaş, bu suçların önlenmesi için katillere hapis cezası verilmesini talep etti. AYM’nin bu yasayı derhal iptal etmesi gerektiğini söyleyen Aktaş, "Yasa iptal edilmediği sürece, şiddet sarmalı bütün memleketi ele geçirecek" diye konuştu.

AYM’YE ÇAĞRI: "YASAYI İPTAL ET"

Hayvan hakları savunucuları, AYM'ye seslenerek, sokak hayvanlarının öldürülmesine neden olan yasanın derhal iptal edilmesi çağrısında bulundu. Yasayı iptal etmeyen her gün, hayvan ve insan cinayetlerinin artacağına inatla vurgu yapan Aktaş, “Bu mezarlığı ya yıkacağız ya yıkacağız” diyerek mücadelenin kararlılıkla süreceğini, hayvanları öldürenlerin cezasız kalmasına ve belediyelerin sorumluluklarından kaçmasına izin verilmemesi gerektiğini ifade etti. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AFAD'dan 12 il için gök gürültülü sağanak uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa