12 Ekim 2024 23:37

Özgürlük mitingi için Diyarbakır’a gelmek isteyenlere polis engeli

Diyarbakır’da yarın gerçekleşecek özgürlük mitingi için diğer kentlerden yola çıkmak isteyenler polis engeli ile karşılaştı. Engellenenler oturma eylemi gerçekleştirdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılarak fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun demokratik çözümü talebiyle yarın Diyarbakır’da düzenlenecek mitinge diğer kentlerden katılım sağlayacak olanlar polis tarafından engellendi. Hakkari Yüksekova’da çok sayıda kişi, özel araçlarla yola çıktı. Sabah saatlerinde yüzlerce polis ve zırhlı araçlarla DEM Parti Yüksekova ilçe örgütü binası polis ablukasına alındı. Parti binasına çıkan tüm yollar trafiğe kapatıldı. Yurttaşlar ve partililer polis engeline karşı basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı.

"BARIŞIN YOLLARINI AÇIN"

Mezopotamya Ajansında yer alan bilgilere göre, açıklamada konuşan DEM Parti Yüksekova ilçe Eş Başkanı Ercan Sevmez, tüm siyasi tutsakların ve Orta Doğu halklarının özgürlüğe kavuşması dileğiyle yola çıkmak istemelerine karşı polis engeliyle karşı karşıya kaldıklarını belirterek, “Bu ülkede barış isteyenler abluka ve kalkanlarla engelleniyor. Barış ve özgürlük istemek insani ve evrensel bir taleptir. Bu talep engellenemez” dedi.

Yüksekova Barış Anneleri Meclisi üyesi Muhsima Yaşar da “Amed’de barış elini uzatmak için bir araya gelecektik ama polis engelliyle karşı karşıya kaldık. Polis, asker ailelerine uzattığımız bu eli herkes tutsun, hep beraber barışı inşa edelim. Biz barış anneleri başta olmak üzere tüm Kürtlerin yıllardır tek talebi barıştır. Hiçbir annenin yüreğinin daha fazla yanmasını istemiyoruz. Tüm bu talepler savaş ve çatışma ortamıyla değil uzatılan eli tutmakla sağlanır” ifadelerini kullandı.

Kitle, yapılan konuşmaların ardından oturma eylemine geçti.

ANKARA: "BU ÜLKEYE BARIŞ GELECEK"

Mitinge doğru Ankara’dan yola çıkmak için Kurtuluş Parkı’nda toplanan çok sayıda kişi, polisler tarafından ablukaya alındı. Gidişleri engellenen kitle, basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirdi.

Açıklamayı yapan DEM Parti Ankara İl Kadın Sözcüsü Nebahat Çalpan, “Savaşa, tecride, asimilasyonlara karşı yarın düzenleyeceğimiz mitingimiz hukuksuz bir şekilde engelleniyor. Bizler bu özel savaş politikalarına karşı irademize sahip çıkıyoruz. Özgür inşa geleceğimizin bu şekilde abluka altına alınmasını kabul etmiyoruz” dedi.

Sonrasında söz alan DEM Parti Çocuk Komisyonu Eş Sözcüsü İhsan Seylan, “Zannedilmesin ki bu engellemeler bizi durduracak. Biz bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz 10 Ekim’de düşen barış bayraklarını kaldıracağız ve bugün barışın önündeki engelleri ortadan kaldıracağız. Ant olsun ki bu ülkeye barış gelecek” şeklinde konuştu.

Açıklama sonrası kitle oturma eylemi gerçekleştirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adana’da hayvan hakları savunucuları ayakta: AYM'ye "yasayı iptal et" çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa