12 Ekim 2024 23:49

Gebze Belediyesi önünde hayvan katliamı protestosu

Gebze'deki hayvan katliamını protesto eden yurttaşlar Gebze Belediyesi önünde eylem yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gebze'de yaşanan hayvan katliamını protesto eden yurttaşlar, AKP'li belediye önüne siyah çelenk bıraktı.

Önceki gün Gebze Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'ne tedavi edilmek için götürülen hayvanların katledilerek çöp konteynerine bırakılması infial yarattı.

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri, hayvan hakları savunucularının ve sanatçıların da katıldığı eylem Gebze Belediyesi önünde gerçekleştirildi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eyleme çok sayıda çevik kuvvet ve TOMA da getirildi. Polisin yurttaşların önüne barikat kurması, halkın tepkisine yol açtı. Yurttaşlar, "Çocuklar öldürülürken, istismara uğrarken, hayvanlar katledilirken neredeydiniz?" diye sordu.

"HANGİ TRAFİK KAZASI?"

Hayvan hakları savunucusu ve sanatçı Seren Serengil, Gebze Belediye önünde bir konuşma gerçekleştirdi. Serengil, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz için, "Bu hayvanların öldürülmesine siz göz yumdunuz" dedi. Mevcut yasalara göre hayvanların sebepsiz öldürülmesinin suç olduğunu belirten Serengil, hayvanların ölümlerinin trafik kazası ya da doğal sebeplere dayandırılmasını, "Yalan söylüyorsunuz, hepimiz gerçekleri biliyoruz. Uyuşturucu iğneler hayvanların üstünde, attığınız çöp torbasını içinde. Hangi trafik kazası?" diye tepki gösterdi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Protesto esnasında yoğun güvenlik önlemlerinin alınması da eleştiren Serengil, "Bizden mi korkuyorsunuz? Bizleri korkutma ve sindirme politikası uyguluyorsunuz ama korkmuyoruz" dedi. Belediye başkanını eleştirmeyi sürdüren Serengil, "Bizim maaşımızla burada oturuyorsunuz. Siz bu zihniyeti değiştirmediğiniz sürece burada sadece geçicisiniz" diye konuştu.

Daha sonra yurttaşlar uzunca bir süre alanda sloganlar attı, konuşmalar gerçekleştirildi. Gebze Belediyesinin önüne siyah çelenk bırakan yurttaşlar, sorumluların bir an önce yargılanmasını talep etti. Bir grup yurttaş ise, Gebze Adliyesine giderek nöbetçi mahkemelere suç duyurusunda da bulundu. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Özgürlük mitingi için Diyarbakır’a gelmek isteyenlere polis engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa