13 Ekim 2024 09:02
Son Güncellenme Tarihi: 13 Ekim 2024 16:20

İsrail Gazze'de üç mülteci kampını vurdu: 19 Filistinli öldü

İsrail binlerce insanın kaldığı Nusayrat, Cibaliya ve El-Bureyc mülteci kamplarına saldırdı, en az 19 Filistinli yaşamını yitirdiği bildirildi.  

Fotoğraf: Hamza Z. H. Qraiqea/AA

Paylaş

İsrail topçuları, cumartesi akşamdan bu yana Gazze Şeridi’ndeki Cibaliya, Deyr el-Belah, Beyt Lahiye ve Beyt Hanun bölgelerine yoğun saldırılar düzenledi. Cibaliya beldesi ve Mülteci Kampını, El-Bureyc Mülteci Kampı'nı ve Beyt Lahiye’deki Tevam bölgesini hedef alan İsrail ordusu, Filistinlilere ait onlarca binayı yerle bir etti. Cibaliya’da cadde ve sokakların İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin cesetleriyle dolu olduğu belirtiliyor. Bölgeye yoğun bombardıman düzenleyen İsrail ordusu, ilk yardım ve kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaşmasına izin vermediği gibi onları da hedef alıyor.

İsrail'in, Gazze'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde yer alan El-Bureyc Mülteci Kampı'na topçu saldırısı düzenledi. En az 8 kişinin öldüğü, 3'ü ağır çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. 

Gazze'nin kuzeyindeki Nusayrat ve Cibaliya mülteci kamplarına sadece dün düzenlenen saldırılarda en az 11 Filistinli yaşamını yitirdi. Bölgedeki El-Ehli Baptist Hastanesinden bir kaynak, Cibaliya beldesinin güneyindeki Tuffah Mahallesi’nde evleri bombalanan çoğu çocuk 6 Filistinlinin hastaneye getirildiğini aktardı.

El Cezire’nin haberinde de İsrail ordusunun Beyt Hanun, Cibaliya ve Beyt Lahiya bölgelerini Gazze Şehri’nden izole ettiği ve erişimi tamamen kestiği belirtildi. Beyt Lahiya’da yaşayan Nasser ise şunları söyledi “Dünya Lübnan’a ve İsrail’in İran’a yönelik olası saldırısına odaklanmışken, İsrail Cibaliya’yi yerle bir ediyor. İşgal (İsrail) yolları havaya uçuruyor ve yerleşim bölgelerini yok ediyor. İnsanlar yiyecek bir şey de bulamıyor. Başlarına bomba düşmesinden korktukları için evlerinin içinde sıkışıp kalmış durumdalar.”

BM RAPORTÖRÜ İSYAN ETTİ: TARİFSİZ BİR ZULÜM VE SADİZM

BM’nin işgal altındaki Filistin Toprakları Özel Raportörü Francesca Albanese de, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, İsrail’in Cibaliya’da “yeni bir katliam” gerçekleştirdiğini söyledi. Albanese, buradaki Filistinli sivillerin “Bir soykırım planının ‘gönüllü uygulayıcıları’ olmayı kabul eden” İsrail askerleri tarafından “Hem gruplar halinde hem de tek tek, tarifsiz bir zulüm ve sadizmle öldürüldüğünü” belirtti.

Albanese, İsrail saldırılarının Batı desteği ve silahlarıyla yürütüldüğüne dikkat çekerek, "İsrail’in ne yaptığını bildiğimizi ve bunu durduramadığımızı düşünmek aklımı başımdan alıyor. Yüzyıl önce nerede olduğumuza baktığımızda, pek bir ilerleme kaydedilmediğini görüyoruz” dedi.

İsrail'in 373 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 42 bin 227'ye yükseldi. Son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda 52 Filistinli yaşamını yitirdi, 128 Filistinli yaralandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Afyon’da 4,4 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

Karaman'da tarım işçilerinin servisi devrildi: Biri çocuk 2 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa