13 Ekim 2024 11:08

SES Ordu: Sağlık emekçilerinin can güvenliği tehdit altında!

Bursa’da AKP’li Selim Yedikardeş’in paramedik çalışanını saldırısına SES Ordu Şubesinden tepki: Sağlık emekçilerinin can güvenliği tehdit altında!

Fotoğraf: Volkan Pekal/Evrensel

Paylaş

Sağlık Emekçileri Sendikası(SES) Ordu Şube Başkanı Tülay Karadeniz, yaptığı açıklamayla sağlıkta şiddete tepki göstererek “Şiddeti üreten bu düzeni değiştirmeden hiçbir şeyin düzelmeyeceğini biliyoruz” diye seslendi.

Gemlik’ten Bursa ya kalp krizi geçiren hasta götüren ambulansı durdurup paramedik çalışanına saldırıp darp eden AKP'li milletvekili aday adayı Selim Yedikardeş’e tepki gösteren Karadeniz, “Bu yaşananlar, yalnızca sağlık çalışanlarına değil, halkın sağlığına da yapılan bir saldırıdır. Sağlık emekçileri, sadece mesleklerini icra etmeye çalışırken değil, aynı zamanda yaşam mücadelesi verirken bile can güvenliklerinden mahrum bırakılıyorlar. Bu kabul edilebilir mi? Bu vahim olayın faillerinin kim olduğu, hangi siyasi partiye mensup oldukları ya da hangi gücü ellerinde bulundurdukları bizim için önemli değil. Bizler, her bir sağlık çalışanının yanında durmak, onların can güvenliğini korumak ve halkın sağlık hakkını savunmak için buradayız. Ancak adalet sisteminin bu tür saldırılarda sessiz kalması, saldırganları koruyan bir yapının varlığı bizleri derinden yaralamaktadır. Yargının bağımsız olmadığı, siyasi güçlerin adaleti baskı altına aldığı her gün, bu tür şiddet olaylarına kapı aralamaktadır” dedi.

"BU OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Bu olayın peşini bırakmayacaklarını duyuran Kardeniz, “Selim Yedikardeş ve benzeri saldırganlar en ağır cezaları alana dek mücadelemiz sürecek. Adalet istiyoruz! Sağlık emekçilerinin hayatını, onurunu ve emeğini korumak bizim görevimizdir ve bu görevden geri durmayacağız. Şiddetle beslenen, halkın sağlığını hiçe sayan bu düzen değişmedikçe sağlıkta şiddet de son bulmayacak. Artık sesimizi daha güçlü duyurmanın, adalet talebimizi yükseltmenin zamanı geldi! Bugün hastanelerde, ambulanslarda canla başla çalışan arkadaşlarımız yalnız değildir. Onların yanında olacağız, birlikte mücadele edeceğiz! Şiddeti üreten bu düzeni değiştirmeden hiçbir şeyin düzelmeyeceğini biliyoruz. Adalet bir gün mutlaka yerini bulacak ve halk sağlığı kazanacak!” diye seslendi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Meclis Başkanı Kurtulmuş: Anayasa'nın 3'üncü maddesi değişmeli

SONRAKİ HABER

Bursa'da bir evde ve bahçesinde 3 kişi öldürülmüş halde bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa