13 Ekim 2024 13:25

Çimentaş Anadolu Lisesi öğrencileri kadın cinayetlerine tepki gösterdi

Çimentaş Anadolu Lisesi öğrencileri, kadın ve hayvan cinayetlerini protesto etti. Öğrenciler okulda pano hazırladı, yürüyüş yapmak için valiliğe yazı gönderdiler.

Fotoğraf: Çimentaş Anadolu Lisesi öğrencileri

Paylaş

İzmir Bornova’da bulunan Çimentaş Anadolu Lisesi öğrencileri, kadın ve hayvan cinayetlerine karşı seslerini yükseltmek amacıyla bir etkinlik düzenledi.

Sosyal medya ve WhatsApp üzerinden kurdukları 170 kişilik bir grup aracılığıyla organize olan öğrenciler, sorunlara dikkat çekmek için bir pano hazırladı. Hazırlık sürecinde okul müdürlerinden de destek alan öğrenciler, 11 Ekim Cuma günü hazırladıkları panoyu okulda sergileyerek şiddeti protesto etti.

Öğrenciler, öldürülen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in fotoğraflarını yakalarına takarak derslere girdi. Öldürülen kadınların unutulmaması gerektiğini vurgulayan öğrenciler “topluma güçlü bir mesaj vermeyi hedefledik” dediler.

Seslerini duyurabilmek için İzmir Valiliğine onlarca e-posta gönderen öğrenciler, bu e-postalarda, kadın ve hayvan cinayetlerine karşı bir yürüyüş düzenlemek istediklerini belirterek resmi izin talep ettiler.

Şu anda valilikten gelecek yanıtı bekleyen öğrenciler, gerekli izinlerin çıkması halinde yürüyüşü gerçekleştirmek için hazırlıklarına devam ediyor. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazze'de gönüllü çalışan sağlıkçılar şahit oldukları "dehşeti" anlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa