Adana’da kadınlar, kadın cinayetlerine tepki gösterdi: “Güvende değiliz!”
Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'in katledilmesine yönelik tepkiler devam ediyor. Mor Dayanışma Adana’da kadın cinayetlerine karşı Adana'da basın açıklaması düzenledi.

Fotoğraf: Volkan Pekal/Evrensel
İLGİLİ HABERLER

Çimentaş Anadolu Lisesi öğrencileri kadın cinayetlerine tepki gösterdi

Ankara’da kadın cinayeti

Dijital şiddetin geldiği nokta: Veri sızıntıları kadınları vuruyor
İstanbul'da Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'in katledilmesi sonrası kadınlar Türkiye genelinde kadın cinayetlerine olan öfkesini dile getirmeye devam ediyor. Mor Dayanışma Adana’da basın açıklaması ile kadın cinayetlerine tepki gösterdi.
Fotoğraf: Volkan Pekal/Evrensel
Gülbahçesi Sitesi önünde toplanan kadınlar, “Kadınlar sokakta, yan yana güçlü!” sloganlarıyla taleplerini dile getirdiler. Basın açıklamasını okuyan Zeliha Korkmaz, “Bu ülkede her gün erkek şiddeti sonucunda öldürülüyoruz. Cezasızlık politikalarının hayatlarımıza ve haklarımıza saldırdığını görüyoruz,” dedi. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasıyla artan şiddet olaylarına değinen Korkmaz, Semih Çelik isimli şahsın Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner adlı iki genç kadını güpegündüz öldürdüğünü hatırlatarak, “Kadınlar, Semih Çelik gibi katillerin erkek egemen politikalardan güç aldığını biliyor,” dedi.
6284 UYGULANSIN
Geçtiğimiz Eylül ayında 34 kadının erkekler tarafından katledildiği hatırlatılan açıklamada, bu kadınların çoğunun boşanmak istedikleri ya da uzaklaştırma kararı aldırdıkları erkekler tarafından öldürüldüğü belirtildi. Hükümetin bu konuda yeterli adım atmadığını dile getiren Korkmaz, “Kadınlar öldürülürken bizleri koruyacak tek yasa olan 6284’e saldırıyorlar,” dedi. Kadınlar, Türkiye’de erkek şiddetine karşı devletin yeterli önlem almadığını ve İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden imzalanması gerektiğini ifade eden Korkmaz, ayrıca 6284 sayılı kanunun etkin bir şekilde uygulanması gerektiğini belirterek “Kadına yönelik erkek şiddeti için caydırıcı cezalar derhal uygulanmalı İstanbul Sözleşmesi tekrar imzalamalı” dedi. (Adana/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et