13 Ekim 2024 22:00

Ümraniye'de sokak hayvanlarının katledildiği iddiası: Gönüllüler darbedildi

Gebze'nin ardından Ümraniye Belediyesi'ne ait Hekimbaşı Hayvan barınağında çok sayıda ölü, hasta, bakımsız kedi ve köpek görüntülendi. Zabıtalar barınağa giden gönüllüleri engelleyip darbetti.

Arşiv  | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kocaeli'de AKP'ki Gebze Belediyesi’ne ait bakımevinde 30 köpek ve 13 kedinin öldürülüp poşetlerle çöpe atılmasının ardından bir katliam iddiası da İstanbul Ümraniye'den geldi. 

HalkTV'nin haberine göre, Ümraniye Belediyesi'ne ait Hekimbaşı Hayvan Barınağı'ndaki katliamı hak savunucuları ortaya çıkardı.

Barınaktaki görevlilerin daha önce "yasaklı ırklar var" diyerek gönüllülerine göstermeyi reddettikleri alanların fotoğraf ve videoları sosyal medyada paylaşıldı. Gönüllüler kedi ve köpekleri kurtarmak için barınağın önünde toplandı.

Barınakta birçok hayvan ölüsünün bulunduğu, yaşayan kedilerin de özellikle yavru olanların sağlık durumunun iyi olmadığı görüntülere yansıdı.

Barınakta bir çok tarihi geçmiş mamanın da bulunduğu öne sürülürken olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

Barınağa giden zabıtalar hayvanseverleri dışarı çıkarmaya çalıştı. Bazı gönüllüler ise darbedildi.

CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Ümraniye barınağındaki durumu öğrenince İstanbul Milletvekilimiz Sayın Ali Gökçek, Ümraniye İlçe Başkanımız Sayın Hakan Kızılelma ve İl teşkilatı ile birlikte “Ümraniye Belediyesi Hayvan Barınağı” na gittik. Hiç hoş olmayacak manzara ile karşılaştık. Defalarca söyledik, daha kaç kere söylememiz gerekiyor? Barınakların mevcut durumları göz önüne alındığında, bu yasa uygulanamaz! Sahaya asla uygun değildir. AYM (@AYMBASKANLIGI)yi göreve davet ediyoruz!" diye seslendi. 

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Ümraniye Belediyesi ise "görüntülerin izinsiz kaydedildiğ", "yanlış izlenim oluşturulmak" istendiğini savundu. Açıklamada "Bu görüntüler, hayvanların bakımsız olduğu gibi bir algı oluşturmak amacıyla, bağlamından koparılarak sosyal medyada paylaşılmıştır ancak bu bilgi tamamen yanlıştır. Bakımevimizde tedavi görmekte olan hayvanlarımız, sokaktan yaralı ve hasta halde getirilmiş olup, veteriner hekimlerimizin gözetiminde iyileşme süreçleri devam etmektedir. Hayvanlarımızın bakımı ve sağlığı en yüksek standartlarda sürdürülmektedir" ifadelerine yer verildi. Bakımevine ait etrafı telle çevrili hayvan gömü alanının izinsiz şekilde kazılarak görüntülendiği savunulan açıklamada, "Bu da farklı bir amaçla sosyal medyaya yansıtılmıştır. Bu tür eylemler, gerçek durumu çarpıtma niyeti taşıyan girişimlerdir. Hekimbasi Sahipsiz Hayvan Bakımevi'miz, her zaman hayvanseverler ve ilgili derneklerle işbirliği içinde, sokak hayvanlarının rehabilitasyon süreçlerini titizlikle yürütmeye devam etmektedir. Merkezimize izinsiz giriş yapan kişiler hakkında yasal işlem başlatılacaktır" denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsrail'in Gazze'de Şati Mülteci Kampı'na saldırısında 5 çocuk öldü, 12 kişi yaralandı

SONRAKİ HABER

İsrail’den rekor göç: Bu yıl 40 binin üstünde İsrailli ülkeyi terk etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa