14 Ekim 2024 04:29

Bize sırt dönen arkadaşlar yüzümüze nasıl bakacak?

"Ben Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Küçükçekmece Teşkilatı üyesiyim. Greve çıkan arkadaşlarımızın çoğunluğunun Ak Parti seçmeni olmasına rağmen bir tane Ak Parti’li bize destek olmaya gelmedİ"

Fotoğraf: Andaç Aydın Arıduru/Evrensel

Paylaş

As Plastik’teki grevden İşçi Mustafa

Ben As Plastik fabrikasında grev esnasında işten atılan işçilerden biriyim. Henüz sendikal mücadelemiz tam olarak başlamadan önce, patrondan zam istedim ve içeride örgütlü bir gücümüz olmadığı için isteğim patron tarafından dikkate alınmadı. Ben de kendilerine geçim sıkıntısı yaşadığım için performansımın tam olamayacağını, çünkü kafamın içinde hep evimi geçindirebilme derdi ve borçlarımı nasıl öderim sorularının olduğunu söyledim. Patron da “Beni tehdit mi ediyorsun” diyerek başıma iki tane usta bıraktı ve gözetim altına alındım. Ama ona rağmen tek başıma mücadele ettim, ta ki bizim arkadaşlar toplanıp sendikaya başvurana kadar.

Biz sendikalı çalışmak istediğimizi iletene kadar As Plastik patronu, her patron gibi “Biz bir aileyiz” diyordu. Sendika istediğimiz zaman ise bize “teröristler” demeye başladı. Bizimle beraber yola çıkan ama patronun verdiği rüşvete kanarak bize sırt dönen arkadaşlar bilmiyorlar mı ki patronlarla aile olmaz. Birileri aile olacaksa işçiler aile olur. Biz içeri girdiğimiz zaman nasıl onlar bizim yüzümüze bakacak? Veyahut makineye elini kaptırdığı zaman kim ona yardım edecek? Patronlarla işçiler arasında çıkar ilişkisi vardır, işçiler arasında kavga çıksa patronlar yukarıdan güler. Çünkü patronlar hiçbir zaman istemez ki işçiler bir olsun. Hep bizim bölünmemizi isterler. Patronun rüşvetle kandırdığı arkadaşlarımızın derhal bu yanlışlarından dönmelerini isterim.

Ben Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Küçükçekmece Teşkilatı üyesiyim. Ak Parti kurulduktan beridir Recep Tayyip Erdoğan’ı lider olarak görürüm. Cumhurbaşkanımız biz işçilere “İki sendikaya bile üye olabilirsiniz” demişti bir mitingde. As Plastik’te işçilerin yüzde 80’inin sendikaya üye olmasına rağmen yargı patrona itiraz hakkı tanıdı. Hem bize çoğunluğu yakalarsan sendikalı olursun diyorsun, hem de patrona yetkiye itiraz hakkı tanıyorsun. Bizim sendikaya başvurumuzu bakanlık yetkilileri inceleyip onaylamıyor mu? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!

Son olarak şunu söylemek isterim; bizde greve çıkan arkadaşlarımızın çoğunluğunun Ak Parti seçmeni olmasına rağmen bir tane Ak Parti’li bize destek olmaya gelmedi. Sendikaya üye olduğumuz günden bu yana Emek Partisi her zaman yanımızda oldu. Canı gönülden Emek Partisine teşekkür ederim. Grevde bir aya yaklaşmamıza rağmen ilk günkünden daha güçlü ve daha moralliyiz. Omuz omuza mücadelemiz sürecek. Ya hep beraber ya hiçbirimiz…

ÖNCEKİ HABER

Ümraniye'de sokak hayvanlarının katledildiği iddiası: Gönüllüler darbedildi

SONRAKİ HABER

İsrail’den rekor göç: Bu yıl 40 binin üstünde İsrailli ülkeyi terk etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa