14 Ekim 2024 10:14

Çin Tayvan’ın etrafında askeri tatbikata başladı

Çin, Tayvan'ın etrafını kuşatan kapsamlı askeri tatbikata başladı. "Müşterek Kılıç-2024B" adı verilen tatbikata, Çin ordusunun kara, hava, deniz ve roket kuvvetlerinden birlikler katılıyor.

Harita: Google Maps

Paylaş

Çin, egemenlik ihtilafı içinde olduğu Tayvan’ın lideri Lai Ching-te’nin ilk “Ulusal Gün” konuşmasını yapmasından 4 gün sonra, Ada ve çevresini kuşatan kapsamlı askeri tatbikata başladı. Lai, 10 Ekim’de yaptığı konuşmada, Pekin yönetiminin Tayvan’ı temsil etmeye hakkı olmadığını savunmuştu.

Çin Halk Kurtuluş Ordusunun Doğu Cephesi Komutanlığından yapılan açıklamada ise, Çin ordusunun, Tayvan Boğazı ile Tayvan Adası’nın kuzey, güney ve doğu bölgeleri çevresinde müşterek askeri tatbikata başladığı belirtildi.

Komutanlık Sözcüsü Li Şi, “Müşterek Kılıç-2024B” adı verilen tatbikata, kara, hava, deniz ve roket kuvvetlerinden birliklerin katıldığını, uçak ve gemilerin “çoklu yönlerden Ada’ya yaklaşacağını ve müşterek saldırılar icra edeceğini” bildirdi. Tatbikatın, ulusal güvenliği ve birliği korumak için meşru ve gerekli bir eylem olduğunu öne süren Li, bunun, Tayvan’ın bağımsızlığını savunan unsurlara karşı güçlü bir caydırıcı olacağını söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bahçelievler'de ağaca çarpan İETT otobüsündeki 7 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa