14 Ekim 2024 12:39

İstanbul’da gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Kadıköy’de Diyarbakır'da yapılmak istenen ‘özgürlük mitingi'ne destek amacıyla yapılan eylemde gözaltına alınanlar serbest bırakıldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul İl Örgütü çağrısıyla dün partinin Kadıköy ilçe örgütü binası önünde Diyarbakır'da yapılmak istenen ‘Özgürlük’ mitingine destek vermek için yapılan eyleme polis müdahale etti. 30 kişi gözaltına alınarak Fatih'te bulunan İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Mezopotamya Ajansının aktardığı habere göre, “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” ve “terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla gözaltına alınan yurttaşlardan 29’u hastane raporunun ardından serbest bırakılırken, bir yurttaş da adliyeye sevk edildikten sonra serbest bırakıldı.

GÖZALTINDA ŞİDDET

Gözaltına alınanların polisler tarafından şiddete maruz kaldığı belirtildi. Konuya dair sosyal medya hesabından açıklama yapan DEM Parti İstanbul İl Örgütü, “Dün Kadıköy'de Amed mitingi için gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasının ardından polis saldırısına uğrayarak gözaltına alınanlar işkenceye maruz kaldı. Barış Annesi Fîncê Akman'ın vücudundaki darp izleri bunun en büyük kanıtıdır. Bu saldırılar faşizmdir, barıştan korkmaktır ve çözüm önündeki en büyük engeldir. Dik duruyoruz sizden korkmuyoruz” ifadelerine yer verdi. (POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kapadokya’da balon patronlarının Evrensel rahatsızlığı!

SONRAKİ HABER

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Kılıç: Vergi gelirden alınır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa