14 Ekim 2024 12:08

İzmir’in ilçe belediyelerinde TİS süreci tıkandı: Grev çanları çalıyor

İzmir’in ilçe belediyelerinde yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan anlaşmazlık üzerine işçilerin örgütlü olduk DİSK/Genel-İş grev açıklaması yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir’de DİSK/Genel-İş’in örgütlü olduğu ilçe belediyelerinde işveren sendikası SODEM-SEN ile yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sürecin tıkanması üzerine Genel-İş grev sürecine girdiklerini duyurdu.

DİSK Ege Bölge Temsilciliğinde yapılan açıklamayı DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı okudu.

“GEÇİM YOKSA GREV VAR”

“İlçe belediyelerde on binleri ilgilendiren toplu sözleşmelerde, bazı belediyelerde henüz ücret maddelerine geçilmemiş, bazı belediyelerde ise enflasyon rakamları dahi verilmemiş” diyerek sözlerine başlayan Sarı, “Oysa ülkemizde on binler sokaklarda geçinemiyoruz diye yaşadıkları sıkıntıları dile getirmektedirler” dedi. Bu sorunun müzakere ve uzlaşmayla çözülmeyeceğini söyleyen Sarı, “CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de dediği gibi geçim yoksa seçim şiarını biz işçiler geçim yoksa mücadele var, grev var şiarıyla önümüzde ki 20-25 gün içerisinde İzmir’in birçok belediyesinde greve çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

“SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNE BELEDİYE BAŞKANLARI GELSİN”

Ardından SODEM-SEN yetkili kurullarına ve belediye başkanlarına seslenen Sarı, grev davullarının belediyelerin önünde çalınmasını istemiyorsanız aracıları aradan çıkartıp toplu sözleşmelerin başına belediye başkanlarını davet ediyoruz. Aksi takdirde 21 Ekim itibariyle başta Bornova olmak üzere Buca, Dikili, Çeşme, Bayraklı, İz-faş, Foça, Urla, Beydağ belediyelerinde grev ilan kararlarını asıp 11 Kasım’ da Bornova Belediyesinde başlamak üzere yukarıda belirttiğimiz gibi adı geçen tüm belediyelerde birer gün arayla greve çıkıyoruz” ifadelerini kullandı. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

AYM’den ‘Biji Serok Apo’ sloganına ifade özgürlüğü kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa