14 Ekim 2024 13:13

Kocaeli’nde KYK yurtlarında yemeklerden taş, böcek, solucan çıktı: Yurt müdürü öğrencileri tehdit etti

Kocaeli’de bulunan KYK yurtlarında geçen hafta sonu yemeklerden salyangoz, solucan, taş ve plastik çıktı. Arızlı KYK’de yurt müdürü ile konuşmak isteyen öğrenciler müdür tarafından tehdit edildi.

Fotoğraf: KYK yurdunda kalan öğrenciler

Paylaş

Durmaz ÇİÇEK
Kocaeli

Kocaeli’de bulunan KYK yurtlarında verilen yemeklerde çıkan böcek ve yabancı cisimler sosyal medyada gündem oldu.

Arızlı, Kartepe, Gazi Süleyman Paşa ve Gölcük KYK yurtlarında yemeklerin içerisinden salyangoz, solucan, köpek dişi, taş ve plastik çıkarken Gazi Süleyman Paşa yurdunda kalan bir öğrencinin ağzına takılan taş yüzünden dişi kırıldı. Yurt müdürü ile görüşen Arızlı KYK öğrencilerine ise sorunun konservelerden kaynaklandığı söylenirken, öğrenciler meselenin medyaya taşınmaması için tehdit edildi. Yurt müdürü mağdur olduğunu iddia etti. 

“GÖREVLİLER TAŞI ÇÖPE ATMASIN DİYE KİMSEYLE GÖRÜŞMEDİM”

12 Ekim Cumartesi akşamı Gazi Süleyman Paşa KYK yurdunda yediği akşam yemeği yüzünden dişi kırılan Kocaeli Üniversitesi öğrencisi gazetemiz Evrensel’e yaşadıklarını anlattı. Öğrenci “Yemekte hamburger, pilav ve çorba vardı. Bir de su aldım. Pilavı yerken çenem sızladı bir anda. Kırdığım dişimi de yutmuşum yanlışlıkla. Taşı da dişimi yuttuktan sonra fark ettim. Görevli kimseyle görüşmedim o an çünkü taşın fotoğrafını çekmeyeyim diye çöpe atarlardı. Ağabeyimden biliyorum. O da KYK’de kalırken yemeğinden tırtıl çıkmıştı. Ona da bir şey yok deyip yemeğini çöpe atmışlardı.”

Öğrenci sosyal güvencesi olmadığını, bu nedenle de henüz doktora gidemediğini söyledi.

“Muhtemelen kanal tedavisi yapılacak. Ancak benim sigortam yok. O yüzden doktora gitmedim” diyen öğrenci “Apse yapmaya başlayınca giderim. Mağdurum, fakat yetkililerden bir beklentim de yok” ifadelerini kullandı.

MÜDÜR, GÖRÜŞME TALEP EDEN ÖĞRENCİLERİ TEHDİT ETTİ

Arızlı KYK yurdunda kalan ve yemeklerinden salyangoz, solucan ve plastik çıkan öğrenciler ise yaşadıkları sorunların çözülmesi için topluca yurt müdürü ile görüştü. Yurt müdürü çıkan cisimlerin konservelerden kaynaklandığını söylerken, meselenin yurt dışına çıkmaması için öğrencileri tehdit etti. Öğrencilere “kolaysa yurdu siz idare edin” diyen müdür, yemeklerle ilgileneceklerini taahhüt etti. Gazetemiz Evrensel’e konuşan Kocaeli Üniversitesi 2. sınıf öğrencisi, müdürün tavrını kınadığını ve öğrencilerin söz hakkının olduğu bir yurtta bu gibi problemlerin yaşanmayacağını söyledi.Öğrenci “Biz sorunlarımıza bir çözüm bulunsun diye yurt müdürü ile görüştük. Ancak yurt müdürü neredeyse bizi suçlayacaktı. Sağduyulu bir yaklaşım bekliyorduk ama karşılaştığımız şey azar işitmek ve tehdit edilmek oldu. Demek ki böyle şeylerde önce diyalog kurmak yerine protesto etmek gerekiyor. Keza gerçekleştirdiğimiz görüşmede ciddiye alındığımızı düşünmüyorum” dedi.

“MÜNFERİT DEĞİL SİSTEMATİK”

Kartepe ve Gölcük KYK yurtlarında da yemeklerden benzer cisimler çıkarken, Evrensel’e konuşan öğrenciler sosyal medyaya yansıyan görüntülerin münferit olmadığını, bu koşulların KYK yurtlarında sürekli yaşandığını anlattı.

Öğrenciler “Okullar açılalı henüz 3 hafta oldu ve yemekhanemizde yemeklerden böcekler çıktığına şahit olduk. Meğer Kocaeli’deki diğer KYK yurtlarında da bunlar yaşanıyormuş. Yani bu olaylar istisnai veya münferit olaylar değil. Bunu sosyal medya sayesinde anladık. Yurt yöneticileri, anlaşmalı yemek şirketleri, gençlik ve spor bakanlığı, hükümet. Yaşadıklarımızdan hepsi sorumludur. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı KYK Yurtlarını otel konforuna ulaştırdıklarını söylemişti. Keza dönem başlamadan önce Kocaeli Valisi burada okuyacak öğrencilerin barınma sorunu yaşamayacağını ifade etmiştir. Barınmak sadece başımızı sokacağımız bir yurt bulmak mıdır? Yurtlarda internet çekmiyor, asansörler çalışmıyor, çöpler toplanmıyor, yemeklerden böcekler çıkıyor. Bu ülkenin geleceği olan bize reva görülen bu mudur? Biz bu yaşananlara karşı sesimizi çıkarmak zorundayız. Çünkü tepkimizi ortaya koymadıkça kimse bizi ciddiye almıyor” dedi.

EMEP MİLLETVEKİLİ BAYHAN: ERDOĞAN-ŞİMŞEK MARKA OVP’NİN ÜNİVERSİTELERE YANSIMASI

Emek Partisi İstanbul Milletvekil sosyal medya hesabından Kocaeli’ndeki KYK yurtlarındaki yemeklerden böcek taş v. Çıkması üzerine yaptığı açıklamada: “rdoğan-Şimşek marka OVP’nin üniversitelere yansıması; fahiş yemekhane ücretleri, yurt zamları ve sağlıksız yemekler...” diye tepki gösterdi.

“Bu yemekleri ilgili Bakanlara, YÖK üyelerine ve Rektörlere yedirmek lazım” diyen Bayhan’ın paylaşımı şöyle;

“Kocaeli Üniversitesi’nden bize ulaşan öğrenciler, Erkek Öğrenci Yurdu’ndaki (Arızlı KYK) yemeklerde kurt, salyangoz, plastik, böcek ve çeşitli yabancı cisimler bulunduğunu anlattı.

Erdoğan-Şimşek marka OVP’nin üniversitelere yansıması; fahiş yemekhane ücretleri, yurt zamları ve sağlıksız yemekler...

Bu yemekleri ilgili Bakanlara, YÖK üyelerine ve Rektörlere yedirmek lazım!

‘Eğitime Bütçe, Söz Hakkı Öğrenciye’ talepleriyle mücadele eden öğrencilerin yanındayız!”

ÖNCEKİ HABER

İzmir’in ilçe belediyelerinde TİS süreci tıkandı: Grev çanları çalıyor

SONRAKİ HABER

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda 8 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa