14 Ekim 2024 13:45

Murat Emir, savunma sanayindeki "ballı maaş" alan AKP'lileri ifşa etti

CHP'li Murat Emir, savunma sanayindeki ballı maaşları ifşa etti, "AKP’nin soygun teklifi Savunma Sanayi Savunma Destekleme Fonu için vatandaştan toplanacak para kimlere gidecek?" diye sordu.

Fotoğraf: Mustafa Ünal Uysal/AA

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)’nin meclise sunduğu Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na yeni kaynak sağlamak gerekçesiyle hazırlanan yasa teklifini kapsayan firmalarda yönetim kurulu olarak görev yapan iktidara yakın isimleri ve bürokratları paylaştı. Emir’in sosyal medya hesabından yayınladığı listede AKP kadrolarında görev alan ya da kamu görevi devam ederken söz konusu firmaların yönetim kurulu üyeliklerinden de maaş alan isimler yer aldı. Bazı isimlerin savunma sanayi alanında hiçbir tecrübesi yokken yönetim kurulu üyeliklerine getirilmesi de dikkat çekti.

Emir’in paylaşımı şöyle oldu:

"Deli Dumrul bile köprüden geçen ve geçmeyenden para alıyordu. Karşıdan karşıya hiç geçmeyenden para almayı akıl edememişti. Herhangi bir gelir veya harcamaya konu olmayan vergileri yedirmek için savunma sanayiine destek yalanını attılar. Oysa orası tam bir arpalık… İkinci, üçüncü maaşını ilgili şirketlerden alan bu torpillilere daha çok maaş vermek için mi para topluyorsunuz?

ŞUAY ALPAY

TUSAŞ Başkanvekili 24 ve 25’inci dönem AKP Elazığ Milletvekili, geçmiş dönem AKP Genel Başkan Yardımcısı, 2015 yılından beri Milli Savunma Bakan Yardımcısı.

ALPARSLAN KAVAKLIOĞLU

Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi (ASFAT) Başkanı, ASELSAN Başkanvekili, Geçmiş dönem AKP Genel Başkan Yardımcısı, 24, 25, 26’ıncı dönem AKP Niğde Milletvekili, 2018 yılından beri Milli Savuma Bakan Yardımcısı.

BİLAL DURDALI

Vergi Denetmen Yardımcısı olarak memuriyet hayatına adım attı. 2011- Ocak 2014 tarihli arasında TSE Daire Başkanı, 2014 tarihinde Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürü, Havelsan Yönetim kurulu üyesi, Milli Savunma Bakan Yardımcısı.

MUSA HEYBET

2015 yılı Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, 2018 yılı Danıştay üyesi, Yargıtay üyesi Gülşen heybet ile evli, 2024 Eylül’de Milli Savunma Bakan Yardımcısı olarak atandı.

BEKİR BAYRAKDAR

2019 yılından bu yana Gelir İdaresi Başkanı, 2023’ten bu yana ASELSAN Yönetim Kurulu üyesi.

MURAT MUSTAFA ŞEKER

2015 yılından bu yana Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı, 2010-2013 yılları arasında MİKES ve HEAŞ şirketlerinde Denetim Kurulu Üyeliği, 2013-2020 yılları arasında ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Üyeliği, 2020 yılı HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanlığı, 2021 yılı Türk Hızlandırıcı ve Işınım Laboratuvarı (TARLA) Yönetim Kurulu Üyeliği, 2021 yılından bu yana ASELSAN Yönetim Kurulu Üyesi, Ankara Uzay Havacılık İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili.

AHMET YOZGATLIGİL

Haziran 2023 - Ağustos 2024 tarihleri arasında Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı, 2024/289 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile ODTÜ Rektörü, 2024/316 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile TÜBİTAK Yönetim Kurulu üyesi, 22 Eylül 2023 tarihinden bu yana ASELSAN Yönetim Kurulu üyesi.

HAKAN KARATAŞ

Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı, Geçmiş dönem ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı.

GÖKHAN UÇAR

Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı, TUSAŞ Yönetim Kurulu üyesi.

TAHA YÜCEL

2022’den bu yana ASELSAN Teknoloji ve Strateji Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı, 1998-2005 yılları arasında TGRT’de Genel Müdür Teknik Yardımcısı, Geçmiş dönem TGRT Genel Müdür Vekili, 2005 yılına kadar Televizyon Yayıncıları Derneği Teknik Komisyon Başkanı, 2005, 2011 ve 2017’de Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyeliğine seçildi, 2011 RTÜK Başkanvekili.

ŞİNASİ TOĞROL

ASFAT Yönetim Kurulu üyesi, Milli Savunma Bakanlığı Bütçe ve Maliye Hizmetler Genel Müdürü.

HALUK BAYRAKTAR

Baykar Genel Müdürü, TÜBİTAK Yönetim Kurulu Üyesi.

Haluk Bayraktar ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ın da ağabeyi.

"Savunma ve havacılık sanayi" sektöründe 2002’de 248 milyon dolar olan ihracat 2022’de 4.4 milyar dolara çıktı. En çok Baykar, Anadolu Deniz İnşaatları, BMC, FMC-NUROL, Otokar ve Aselsan kazandı. (POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Huriye Özkan adlı kadın ayrı yaşadığı erkek tarafından öldürüldü

SONRAKİ HABER

Kocaeli'nde Semira Ateş, evli olduğu erkek tarafından tabancayla vuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa