14 Ekim 2024 15:21

MHP'li Yalçın: Bahçeli'nin hamlesi mekanın sahiplerinin hatırlatılmasıdır

MHP'li Semih Yalçın, DEM Parti ile tokalaşma ile ilgili "Başkanımızın hamlesi bir taviz, yumuşama, normalleşme adımı değil; bilakis normalin maliklerinin, mekanın sahiplerinin hatırlatılmasıdır" dedi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partilerinin Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti'li milletvekilleriyle tokalaşmasına ilişkin, "Sayın Devlet Bahçeli’nin uzattığı el; bin yıllık kardeşlik hukukunu, bir arada yaşama azmini sürdürme arzusunun izharıdır. Sayın Genel Başkanımızın hamlesi; bir taviz, yumuşama, normalleşme adımı değil; bilakis normalin maliklerinin, mekanın sahiplerinin hatırlatılmasıdır" açıklaması yaptı.

MHP'li Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin son günlerde bazı siyasi partilerin temsilcilerine karşı sergilediği yapıcı tavır, dışarıda büyüklüğünü daima hissettiren ülkemizin içeride de bir birlik bütünlük resmi vermesi konusunda duyduğu haklı zaruretin bir neticesidir. Sayın Devlet Bahçeli’nin uzattığı el; bin yıllık kardeşlik hukukunu, bir arada yaşama azmini sürdürme arzusunun izharıdır. Sayın Genel Başkanımızın uzattığı el; yaşadığımız coğrafyada milli egemenliğin sahibini bilenlere, bilmeyenlere, inkar edenlere anımsatmaktadır. Sayın Genel Başkanımızın hamlesi; bir taviz, yumuşama, normalleşme adımı değil; bilakis normalin maliklerinin, mekanın sahiplerinin hatırlatılmasıdır. Ülkemizin zor bir dönemden, bölgenin ve dünyanın da ateş çemberinden geçtiği bir iklimde, kavganın ve siyasi mücadelenin kurallarının milli çıkarlar doğrultusunda şekillenmesi elzemdir. Devlet aklı bunu gerektirmektedir. MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli de bu gerçeği dikkate almıştır. Bu adım; aciz veya zaaf işareti değil, aksine devletin büyüklüğünün ve celadetinin göstergesi, MHP’nin de kendine olan güveninin nişanesidir. Dem, DEM’lenme ve iktidar hayalleri kurma demi değildir. Devir; ayrışma, kamplaşma, kutuplaşma devri değildir" ifadelerini kullandı.

"İsrail tehdidi" iddiasını sürdüren Yalçın, muhalefetin erken seçim çağrılarını hedef aldı. "Bölgede kalıcı istikrar için tek umudun Türkiye" olduğunu savunan Yalçın, MHP'nin bu kapsamda 29 Ekim'de Erzurum'da "Bir ve Birlikte Hilale Doğru Türkiye Toplantıları" başlatılacağını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Devlet Bahçeli, Meclis açılışında DEM Partiye uzattığı el için "MHP Genel Başkanı olarak Cumhur İttifakı'nın bu duruş ve engin duyuşuna müzahir bir şekilde DEM sıralarına giderek elimi uzattım. Doğaçlama olmayan bu iyi niyetli tutumumu, siyasi nezaketten öte önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı çarpışması ve yeni anayasa için cephe genişletme çabası olarak görenler, mayın tarlasında söğüt gölgesi arayan biçarelerdir. Uzattığım el, milli birlik ve kardeşliğimizin mesajıdır. Uzattığım el, 'gelin Türkiye partisi olun, gelin teröre cephe alın, gelin bin yıllık kardeşliğimizde kenetlenin' temenni ve teklifidir." demişti. 

Bahçeli'nin TBMM'de kendileri ile tokalaşmasını değerlendiren DEM Partili Tuncer Bakırhan "Şaşırmış olabilirsiniz, haklısınız. Olması gereken bir tabloydu. Toplumsal barışı savunan her adımı destekleriz. Yani sadece bir tokalaşmaktan yeni bir süreç çıkar mı bilmiyorum ama Türkiye'nin bir toplumsal barışa ihtiyacı olduğu konusu doğru. Bizim de Mecliste başta iktidar olmak üzere bütün bulunan siyasi partilerle bu toplumsal barışı örecek söylem dil ve adım atmamız gerektiğini belirtmek istiyorum." demişti. DEM Partililer somut adım atılması çağrısı yapmıştı. (POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Amerikan askeri endüstrisi savaşın meyvelerini topluyor

SONRAKİ HABER

Eskişehir'de kadınlar şiddete karşı yürüdü: Faillere cesaret verenler sorumludur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa