14 Ekim 2024 15:36

Dernek yöneticileri öğretmenlere talimatlar yağdırdı: Sosyal sorumluluk projesi tiyatrosu!

Bursa’da AKP eski milletvekili Hıdıroğlu’nun girişimleriyle, Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokolde, “Türk büyüklerinin hayat hikâyelerini” anlatıldığı kitaplarla ders işlenecek.

Fotoğraf: Hürriyetçi Eğitim Sen

Paylaş

Uğur ÖKDEMİR
Bursa

Bursa Beyazay Derneği kurucu başkanı AKP Eski Milletvekili Zafer Hıdıroğlu’nun girişimleriyle, Bursa Valiliği ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Tarih yazan çocuklar” adı altında bir protokol imzalandı.  Protokole tepki gösteren Hürriyetçi Eğitim Sen Bursa 1 No’lu Şubesi, “Eğitim müfredatları derneklere mi bırakıldı?​” diye sordu.

İmzalanan protokolle her sınıfa kütüphane kurularak içerisine “Türk büyüklerinin hayat hikâyelerini” ve başarılarını anlatan kitaplar ile doldurulacağı belirtilirken, her gün ilk dersin 16 dakikasında bu kapsamda öğretmenlerden ders işlenmesi istendiği öğrenildi.

İmzalanan protokole tepki gösteren Hürriyetçi Eğitim Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Sedat Gençler, “Beyazay Derneği, Bursa Valiliği ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan adı oldukça cafcaflı olan ‘Tarih yazan çocuklar’ protokolü kapsamında, yapılması vaat edilen; proje kapsamındaki okullarda, her sınıfa sponsorlar aracılığıyla kütüphane oluşturarak içerisine Türk büyüklerinin hayat hikâyelerini ve başarılarını anlatan kitaplar ile doldurulacak. Her gün ilk dersin ilk 16 dakikasında bu kapsamda öğretmenlerden ders işlenmesi istenmekte. Kâğıt üzerinde ne kadar etkileyici ve ilgi çekici ancak kazın ayağı hiç de öyle değil” dedi.

“AKP’Lİ ESKİ VEKİL İKNA ETTİ”

Bursa Beyazay Derneği kurucu başkanı AKP Eski Milletvekili Zafer Hıdıroğlu’nun girişimleri ile Bursa Valiliği ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü bir şekilde bu protokole ikna edildiğini söyleyen Gençler, “Ancak baskı altında imzaladıkları protokolden rahatsız olan İl Milli Eğitim Müdürü şark kurnazlığı yaparak topu taca atmış ve sorumluluğu İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bırakmıştır. Burada devreye tekrar AKP eski milletvekili Zafer Hıdıroğlu girerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine projenin uygulanması için tam saha prese başlamıştır. Bu kapsamda ikna ettikleri Yıldırım İlçesi Millet Mahallesi İlkokulunda, dernek yöneticileri projenin tanıtımının yapılması için öğretmenlere hadlerini aşarak talimatlar yağdırılmış ve açılış için kısa sürede öğrencileri hazırlamaları baskısı yapılmıştır” diye aktardı.

AÇILIŞTAKİ BALONLARIN MALİYETİ KİTAPLIK DENİLEN KUTULARDAN DAHA FAZLA

9 Ekim Çarşamba günü Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, derneğin tüm yöneticileri, bazı AKP yetkilileri, projeye sponsor yaptıkları iş insanı Veysel Özdemir ve projenin olmazsa olmazı Zafer Hıdıroğlu’nun katılımı ile şatafatlı açılış yapıldığını söyleyen Gençler, “11 Ekim Cuma günü aynı açılış Kestel Yunus Emre İlkokulunda aynı kadro ile bu sefer İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Uç’un katılımı ile yapıldı. Görünen o ki izin alabildikleri diğer ilçelerde sırası ile yapılacak. Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, okullar pislik içinde yüzerken, sınıflar tıka basa dolmuş iken, uyduruk İUP kapsamında çalışacak köle arayışları devam ederken, deprem sonrası boşaltıp hâlâ hiçbir şey yapamadığınız okullar dururken, sonuçlarını açıklayamadığınız mülakat sebebiyle kadrolu atamadığınız öğretmenlerin yerine karın tokluğuna çalıştırdığınız ücretli öğretmenler dururken, bunları hiç dert edinmediniz ancak dernek, tarikat, cemaat ve vakıflara bütün milli eğitimi teslim ettiniz” dedi.

“80 MİLYONLUK BÜTÇEDEN OKULLARIN PAYINA BİR KARIŞ KUTU MU DÜŞTÜ?​”

Hürriyetçi Eğitim Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Sedat Gençler, imzalanan protokol için şu soruları sordu;

  • Açılışta dernek başkanının ilk dersin ilk 16 dakikası derneğin verdiği kitaplardan projenin yürütülmesi buyruğu ile Türkiye Yüzyılı Maarif Model’ini bırakıp Beyazay Derneği müfredatına mı geçiş yapıyoruz? Artık eğitim müfredatları derneklere mi bırakıldı? Bu talepten, protokolü imzalayan Bursa Valiliğinin ve İl Milli Eğitim Müdürünün haberi var mıdır?
  • Artık öğretmen ve idarecilere elinde protokol olan her dernek, tarikat, cemaat ve vakıf yetkilileri okullarda amirlik mi yapacaklar?
  • Kütüphane dediğiniz sınıflara koyduğunuz bir karış genişliğindeki kutular mı veya içindeki bir parmak genişliğindeki kitaplar mı “Türkiye’nin en büyük sosyal sorumluluk projesidir?​”Açılıştan sonra dernek yöneticilerinin kitapları toplayıp götürdükleri söyleniyor.
  • Yerel bir gazetecinin iddia ettiği gibi 80 milyonluk bütçeden okulların payına bir karış kutu mu düştü? Sponsorlara ballandırarak anlattığınız projenizin bu bir karışlık kutulardan ibaret olduğundan haberleri var mıdır?
  • Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu’nun yaşanan bu tiyatrodan haberi var mıdır?
ÖNCEKİ HABER

Ankara Üniversitesi SBF’de kadın eylemine ülkücülerden saldırı girişimi

SONRAKİ HABER

Kedi besleme tartışmasında komşusunu öldürüp, babasını yaralayan kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa