14 Ekim 2024 16:35

Bursa’da Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi hâlâ açılmadı: Yoğun bakımlar dolu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa’da mart ayında “3 ay içinde açılacak” dediği onkoloji hastanesi hâlâ açılmadı. Hastalar yoğun bakımların doluluğu nedeniyle acillerde bekliyor.

Fotoğraf: CHP basın birimi

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Mart’taki Bursa mitinginde 3 ay içinde açılışını yapacaklarını söylediği Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi halen açılmadı. Türkiye’nin 4’üncü büyük kenti Bursa’da yoğun bakımların dolu olması yüzünden hastalar acillerde beklerken, hastaların randevu bulamaması gündemde yerini koruyor.

Kamu hastaneleri bir bir kapatılırken kentte hastalar randevu için 15 gün ila 1 ay arasında beklemek zorunda kalıyor. Bu yüzden tedaviler aksıyor, kronik hastalar ilaca erişemiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 28 Mart’taki Bursa mitinginde 3 ay içinde açılışını yapacaklarını duyurduğu Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi de bir türlü açılamadı.

"İNSANLAR YOĞUN BAKIM YATAĞI BULAMIYOR"

Konuyla ilgili hastane inşaatı önünde açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili ve Halk Sağlığı Profesörü Dr. Kayıhan Pala, “Bir önceki Sağlık Bakanı bu yıl Eylül’de mutlaka açacağız dediği hastanenin açılamayacağı durumunda olduğunu göstermiştik. Aradan geçen birkaç ay içerisinde yeni Sağlık Bakanının da burayı açmak için henüz bir çabasının olmadığını maalesef gözlemiş durumdayız. Bursa’da insanlar devlet hastanesinde yatak bulamıyorlar. Bursa’da insanlar yoğun bakım yatağı bulamıyorlar. Bu nedenle hayati risk taşıyan çok sayıda hastamız var ve biz her gün onlara yoğun bakım yatağı bulmak için uğraş içerisindeyiz” dedi.

“BURSA’NIN İVEDİ OLARAK DAHA FAZLA YOĞUN BAKIM YATAĞINA İHTİYACI VAR”

Hastanenin ivedi olarak devreye alınması ve hastane açılırken Bursa’da hiçbir kamu hastanesinin kapatılmaması gerektiğini belirten Pala, “Aksi halde Bursa Şehir Hastanesi açılırken Bursa Devlet Hastanesi gibi hastanelerin kapatılmasının yanlışlığı gibi yine Bursa’da yatak sorunu bitmez. Nüfusu en yüksek ilk 10 il içerisinde nüfusa göre en az hasta yatağı ve en az yoğun bakım yatağı olan Bursa’nın ivedi olarak daha fazla hasta yatağına daha fazla yoğun bakım yatağına ihtiyacı var” diye konuştu. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı ile ilgili 7 belediye personeline 15’er yıla kadar hapis istemi

SONRAKİ HABER

Barış Boyun ve Daltonlar çetelerine operasyon: 157 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa