14 Ekim 2024 18:24

Karşıyaka Belediyesi emekçileri: Bizi iki lokma kuru ekmeğe muhtaç etmek istiyorlar

Karşıyaka Belediyesi kamu emekçileri, TİS farkından kaynaklı geçmişe dönük alacakları için başlattıkları eylemlerinin 8’inci gününde yeryüzü sofrası kurdu.

Fotoğraf: Emine Uyar/Evrensel

Paylaş

 

Karşıyaka Belediyesi’nde çalışan Tüm Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube ve Birlik Yerel Sen üyesi kamu emekçileri TİS farkından kaynaklı geçmişe dönük alacakları için belediye önündeki eylemlerini 8’inci günde belediye binası içinden başlattı.

“Direne direnen kazanacağız” sloganları ve alkışlarla belediye binası zemin katında toplanan emekçiler eylelerine bina önünde devam etti. “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “İş ekmek yoksa barış da yok” sloganları atan emekçiler burada yeryüzü sofrası kurarak birlikte simit yedi.

Emekçiler adına konuşan Tüm Bel-Sen 2 Nolu Şube Yöneticisi Fırat Belen hem memleketin içinde bulunduğu ekonomik koşulların hem belediyeyi hem de diğer kurumları yönetenlerin emekçilere reva gördüğü koşulların bugün paylaştıkları iki lokma kuru ekmeği sembolik olmaktan çıkarıp hayatın birer gerçeği haline getirdiğine dikkat çekti.

“TEK BAŞINA KURTULUŞ MÜMKÜN DEĞİL”

“Burada çocuğuna para veremeyen, bankalarla boğuşan, evini boşaltmak zorunda olan arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımız kendilerini bireysel olarak bu işin içinden kurtarmaya, çeşitli yollarla bu işin içinden sıyrılmaya çalışmanın yerine burada yanyana gelmeyi burada mücadele etmeyi ve kazanım denen şeyin aslında ancak hepimiz kazandığında mümkün olabileceğini bilen arkadaşlarımız” diyen Belen, kendilerine herhangi bir ayrıcalık istemeyen yanındaki arkadaşı ile bu mücadeleyi kazanmayı hedefleyen dolayısı ile her gün yanyana gelen, birlikte haykıran kişiler olduklarını ifade etti.

Belen, “Bu duygu ve düşüncelerle yanyana gelen arkadaşlarımızın vereceği mücadeleyi mutlaka kazanımla sonuçlandırabileceğimizi biliyoruz. Bizi görmemeye ve duymamaya devam ederlerse bu eylemleri bütün Karşıyaka’ya mal edeceğiz. Tüm Türkiye’ye mal edeceğiz. Yeter ki buranın emekçileri aynı kararlılık ve coşku ile durmaya hazır olsunlar. Biz bu mücadeleyi eninde sonunda kazanacağız” dedi.      

Açıklamaya Birlik Yerel Sen Genel Başkanı Reşat Bozat, Kent AŞ işçileri ile Emek Partisi ve TİP İlçe yöneticileri de katılarak destek verdi. (İzmir/EVRENSEL)  

ÖNCEKİ HABER

6284 kadınları nasıl koruyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa