15 Ekim 2024 00:05

AKP’li belediye meclis üyeleri öldürülen kadınları suçladı: "Öldüren kadar ölenler de suçludur"

Kadın cinayetleri her geçen gün artarak devam ederken AKP’li İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri öldürülen kadınları suçladı.

Latif Aydemir - Fotoğraf: İzmir Tube| Işıl İlgin Oktay - Fotoğraf: ANKA

Paylaş

İstanbul’da İkbal Uzuner ile Ayşenur Halil’in vahşice katledilmesi üzerinden artan kadın cinayetlerine karşı kadınların mücadelesi sürüyor. Kadınlar, yaşanan katliamlara karşı İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesini ve uygulanmasını talep ederken AKP’li İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri öldürülen kadınları suçladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı Olağan toplantısında söz alan AKP üyesi Latif Aydemir, kadın cinayetlerinde kadınları suçlayarak “Hanımlarımızı, kadınlarımızı tenzih ediyorum ama… Bir kısmı bayanlar olmak üzere erkeklerin de çoğunda öldüren kadar ölenler de suçludur” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin (İBB) ekim ayı oturumda konuşan AKP’li Meclis Üyesi Işıl İlgin Oktay da Semih Çelik'in sabıkasız olmasına, katlettiği genç kadınlarla da 'nevrotik flört' ilişkisi içinde bulunduğunu öne sürdü.

Oktay, "İntihar eden fail sabıkasız olup hakkında ne başkası ne de rahmetli kızlarımız tarafından bir şikayet yapılmamış tedbir kararı alınmamış. Failin madde bağımlısı, ruhsal problemlerinin olduğu hatta öldürülen evlatlarımızın nevrotik flört ilişkisinin olduğu soruşturma dosyasına girmiştir. Kadına yönelik şiddetle mücadele politikalarında İstanbul Sözleşmesi'nin feshiyle kadına yönelik politikaların zedelendiği iddiası bu yüzden tamamen yanlıştır" diye konuştu.

AYDEMİR İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Bayraklı Meclis Üyesi Latif Aydemir’in kadın cinayetlerine yönelik ifadeleri sonrası kesin ihraç talebiyle disipline sevk ettiğini duyurdu.

X sosyal medya hesabından açıklama yapan Dağ, “Bu bağlamda Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Latif Aydemir’in, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde kadın cinayetleriyle ilgili yaptığı konuşma partimizce kabul edilemez. Aydemir, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmiştir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Köyceğiz Bilimsel ve Kamusal Eğitim Hakkı Platformu’ndan velilere çağrı: Mücadele edelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa