15 Ekim 2024 11:18

Birleşik Metal-İş Atakaş Çelik işçileri ile buluştu

Birleşik Metal İş kısa süre önce sendikaya üye olan Atakaş çelik işçileri ile bir araya geldi. İşçiler sendikalaşmalarına engel olan durumlara karşı her türlü mücadeleyi vereceklerini söyledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Dilek OMAKLILAR
Hatay

DİSK/Birleşik Metal İş Hatay’da kısa süre önce sendikaya üye olan Atakaş çelik işçileri ile bir araya geldi. Birleşik Metal İş’in Payas’ta bir düğün salonunda düzenlediği üye toplantısına Atakaş çelik işçilerinin yanı sıra; sendikanın Genel Başkanı Özkan Atar, Genel Sekreteri Ali Çeltek, Anadolu Şube Başkanı Deniz Ilgan ve şube yöneticileri, sendikanın uzmanları, hukukçuları, 61 gün sürdürdükleri grevi kazanımla sonuçlandıran ve ilk toplu sözleşmelerine kavuşan Befesa işçileri ile Yücel Boru, Çayırova Boru ve Mersin Çimsataş işyerlerinden temsilciler katıldı.

Geçtiğimiz ağustos ayı başında Hatay’ın Payas ilçesinde kurulu Atakaş Çelik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinde çalışan işçiler Birleşik Metal-İş Sendikası’nda örgütlendi.

Yaklaşık 700 işçinin çalıştığı fabrikada, çoğunluk sağlayan Birleşik Metal-İş yetki başvurusuna olumlu yanıt almıştı. İşçilerin yüzde 85’inin Birleşik Metal-İş’e üye olduğu Atakaş Çelik’te; patron avukatları aracılığı ile İstanbul’da sendikanın yetkisine itiraz etti.

Birleşik Metal İş sendika ile ilgili bilgi vermek ve süreci konuşmak için Atakaş Çelik işçileri ile bir salon toplantısı yaptı. Hatay bölgesinde örgütlü olan işyerlerinin de bir araya geldiği toplantı coşkulu geçti. İşçiler “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Direne direne kazanacağız”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları attı”

Toplantıda Genel başkan, Genel Sekreter ve şube başkanı birer konuşma yaptı.

HER TÜRLÜ MÜCADELEYİ VERİRİZ

Sendikanın saflarına katılan Atakaş Çelik işçileri toplantısında konuşan Birleşik Metal İş Genel Başkanı Özkan Atar, birlik ve beraberliklerini bozmadan haklarına, geleceklerine sahip çıkan ve sendikalarıyla buluşan Atakaş işçilerini mücadelelerinden dolayı kutladı. İşçiler, buna “İşçi sendika omuz omuza", "Birleşe birleşe kazanacağız!" sloganları ile karşılık verdi.

Genel Başkan Atar, Atakaş Çelik’te artık yetkili sendikanın Birleşik Metal-İş olduğunu söyledi. Çalışma bakanlığında yetki aldıklarını hatırlatan Atar, “Biz hakkımızı almayı biliriz. Atakaş'ta üyelerimizin çalışma koşullarının, ücretlerinin iyileştirilmesi, onurlu ve hakça bir çalışma düzenine erişilmesinin mücadelesini dişimizle tırnağımızla hep birlikte vereceğiz. İşveren ile de görüştük, işçilerin anayasal haklarını kullandığını ve sendikamıza üye oldukların,ı yetkili sendika olduğumuzu belirttik. İşveren sendika üyeliğinden dolayı herhangi bir işçi çıkışı olmayacağını bize söyledi. Atakaş’ta işçinin mağdur olduğu işten atılmanın yaşandığı bir durum olursa her türlü mücadeleyi veririz” dedi.

METAL İŞÇİLERİNİN YÜZÜNÜN GÜLECEĞİ GÜNLER YAKINDIR

Sendikaya katılan Atakaş işçilerine Birleşik Metal İş hakkında bilgi veren Atar, Birleşik Metal-İş Sendikasının Türkiye genelinde 130 işyeri ve işletmede toplu sözleşme yapan, 40 bin üyesi olan mücadeleci bir sendika olduğunu söyledi. Türkiye’nin son 80 yılda en güçlü tarihsel mücadelelerinin altında Birleşik Metal İş’in imzasının olduğunu savunan Atar, “Biz bu bölgede güçlendikçe binlerce derece sıcakta çeliğin karşısında canını ortaya koyup da bu ülkeye kazandıran, patronlara kazandıran metal işçilerinin makus tarihi değişmeye başlayacak. Gelecekleri daha da hızlı değişecektir. Birleşik Metal İş olarak bu bölgede daha da güçlenerek, büyüyerek yolumuza devam edeceğiz. Bugüne kadar patronların yüzü gülmüşse İskenderun'da, Payas'ta, Dörtyol'da, Osmaniye’de, Adana’da da metal işçilerinin yüzünün güleceği, çocuklarının da yüzünün güleceği günler yakındır!" dedi.

Toplantı daha sonra işçilerin sorduğu sorular ve verilen cevaplarla devam etti.

Birleşik Metal İş üye toplantısı, sendikanın genel Sekreteri Ali Çeltek'in kapanış konuşmasının ardından hep bir ağızdan atılan mücadele sloganlarıyla son buldu.

ÖNCEKİ HABER

Terk edildiği bahanesiyle eşyaları sokağa attı, evi yaktı

SONRAKİ HABER

İzmir Körfezi’nde ölen balıkların otopsi sonuçları belli oldu: Balıkları körfezin kirliliği öldürmüş! 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa