15 Ekim 2024 11:40

Şimşek’ten 'savunma vergisi' açıklaması: Zor bir coğrafyadayız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldığı televizyon programında savunma sanayii için bütçe gerekli diyerek şöyle konuştu: Zor bir coğrafyadayız, ek kaynak sağlamak zorundayız.

Fotoğraflar: AA | Kolaj: Evrensel

Paylaş

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. NTV canlı yayınında konuşan Şimşek, enflasyonun hedeflenen çerçevede yavaşlamaya devam ettiğini kaydetti. Mehmet Şimşek şöyle konuştu:

"Savunma projelerine kaynak gerekiyor. Savunma Sanayi fonuna ciddi şekilde para veriyoruz. Bu sene 165 milyara çıkarttık. Birçok yerden öneri alındı. Ekonomi Kurmayları ile çalışıldı. Bu paket tamamen savunmaya kaynak için hazırlandı. Bu paket tamamen Savunma Sanayi Fonu'na gidecek. Bütçe açıklığını azaltmak için yapılmış bir paket değil."

SAVUNMA SANAYİİNE EK KAYNAK PAKETİ

"Savunma sanayii fonu bütçe dışında bir fon. Savunma projelerine kaynak gerekiyor, kredi kartlarından yapılacak 750 TL'lik kesinti ile demir kubbe inşa edilecek, hava savunma sistemi kurulacak. Zor bir coğrafyadayız, caydırıcılık gücünü artırmalıyız. Savunma sanayii projelerine ek kaynak sağlamak zorundayız. Bu paranın bir kuruşu bile bütçeye gelmeyecek. Tamamı savunma sanayiine aktarılacak. Bu paket tamamen savunmaya kaynak için hazırlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın burada herhangi bir dahli yok. Bu bütçe ihtiyaçları için hazırlanmış bir tedbir paketi değildir. Özel bir fon olduğu için savunma sanayiinin haricinde harcanması mümkün değildir. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Körfezi’nde ölen balıkların otopsi sonuçları belli oldu: Balıkları körfezin kirliliği öldürmüş! 

SONRAKİ HABER

Kızılırmak’ta cesedi bulunan kadın öldürülüp suya atılmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa