15 Ekim 2024 12:44

Kadınlar katledilirken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ‘güçlü aile için’ dedi

Kadına yönelik artan şiddete ilişkin konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: Aile rehberi uygulaması "güçlü aile"ye katkı sağlanacak.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kadına yönelik şiddetteki artışa değinen ancak bunu “ailelerin korunmasına yönelik çalışmalar” olarak ifade eden Göktan, “sosyal risk haritası” çıkardıklarını söyledi. Haritaya ilişkin bilgi veren Göktaş, “Sosyal risk haritası ile mahalle mahalle, ilçe ilçe, hane hane, kaç engelli, kaç yaşlı, kaç suça sürüklenmiş çocuk, kaç şiddet mağduru veya şiddet riski altında olan kadın var, bunların hepsi haritalanabilecek” dedi. Bakan harita ile her aileye özgü koruyucu ve önleyici faaliyetler belirleneceğini savundu.

Göktaş, yurt genelinde 'Aile Rehberi Sistemi' uygulamasına geçmeyi hedeflediklerini de söyledi: “Nasıl Sağlık Bakanlığımızın her bir aileye hizmet sunan aile hekimi mevcutsa, bu modelin bir benzerini sosyal hizmetler alanında devreye almak istiyoruz. Her ailenin bir aile rehberinin olacağı bu modelde, vatandaşlarımıza sosyal hizmet ihtiyaçlarını gidermek için daha net ve ulaşılabilir bir adres sunulmuş olacak.”

Her aileye bir rehber sistemi ile “aile içi çatışmaların” gerçekleşmeden engelleneceğini ileri süren Göktaş, “İnşallah bu sistem 'güçlü aile, güçlü toplum' hedefimize ciddi katkı sağlayacak” dedi. / Sosyal risk haritası ile mahalle mahalle, ilçe ilçe, hane hane, kaç engelli, kaç yaşlı, kaç suça sürüklenmiş çocuk, kaç şiddet mağduru veya şiddet riski altında olan kadın var, bunların hepsi haritalanabilecek.

Dün 5 kadın aralarında eşleri ya da boşanma aşamasında oldukları erkeklerin de bulunduğu kişiler tarafından katledilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Saray, 40 bin emeklinin maaşını bir ayda harcadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa