15 Ekim 2024 13:11

Köyceğiz Bilimsel ve Kamusal Eğitim Hakkı Platformu: Çözüm birlikte mücadele

Muğla'da Köyceğiz Bilimsel ve Kamusal Eğitim Hakkı Platformu, okullardaki sorunlara karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Muğla’da Köyceğiz Bilimsel ve Kamusal Eğitim Hakkı Platformu, okullardaki sorunlara ilişkin bildiri dağıttı. Atatürk İlkokulu ve Yunusemre ortaokulu önünde bildiri dağıtan platform üyeleri, veliler, eğitim emekçileri ve öğrencilerle birlikte mücadelenin önemine değindi.

Okulların önünde, “Eğitime bütçe, okullara ödenek istiyoruz. Eğitimden tasarruf olmaz” pankartı açan platform üyeleri, velilere bildiri dağıttı. Platform üyeleri, okullarda yaşanan sorunlara ilişkin çözüm önerileri konusunda velilerle görüştü.

'SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ BİRLİĞİMİZDE'

Anayasanın 42’inci maddesinin bilimsel ve kamusal eğitim hakkını güvence altına aldığını hatırlatarak, okulların pis, öğrencilerin aç, yeni müfredatın ise bilimsellikten uzak olduğunu hatırlatan platform üyeleri, "Okullar depreme dayanıklı mı? Okula gitmek bu kadar mı zor oluyor?​” sorularını yöneltti.Köyceğiz Bilimsel ve Kamusal Eğitim Hakkı Platformu üyeleri, çözümün birlikte mücadele etmekten geçtiğini söyleyerek, veli, öğrenci ve öğretmenlerle birlikte mücadeleye devam edeceklerini duyurdu. (Muğla/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bakırhan: DEM Parti bir lotus çiçeği gibidir

SONRAKİ HABER

ÖÇAV’lı kadınlar:  Şiddete karşı kadın avukatlar olarak sözümüzü söylemeye devam edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa