15 Ekim 2024 13:56

Zelenskiy: ‘Zafer Planı’nı tüm Avrupalı ortaklarımıza sunacağız

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın sona erdirilmesi için hazırladıkları “Zafer Planı”nı bu hafta Avrupalı müttefiklere sunacaklarını bildirdi.

Volodimir Zelenskiy | Fotoğraf: Ukrayna Devlet Başkanlığı

Paylaş

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın sona erdirilmesine yönelik Kiev’in hazırladığı “Zafer Planı”nı bu hafta içerisinde tüm Avrupalı müttefiklere sunacaklarını bildirdi.

Rusya-Ukrayna Savaşı’nın sona erdirilmesi için bir Zafer Planı hazırladıklarını kaydeden Zelenskiy, “Rusya’yı, savaşı adil bir şekilde bitirmeye zorlama stratejimizi (Zafer Planı) tüm Avrupalı ortaklarımıza bu hafta sunacağız” ifadesini kullandı. Zelenskiy, daha sonra söz konusu planı Ukrayna halkına da tanıtacaklarını belirterek, “Zafer Planı, ortaklarımızdan aldığımız ilk yanıtla birlikte elbette kamuoyuna açıklanacak. Bizim, Ukrayna’da hepimizin, gerçekten maksimum desteğe ihtiyacımız var” dedi.

Zelenskiy, planını eylül sonundaki BM Genel Kurulu sırasında ABD Başkanı Joe Biden, Yardımcısı ve Başkan Adayı Kamala Harris ile Donald Trump’a sunmuştu. Rusya’yı “barışa zorlamak” için baskıyı artırma merkezli planı 12 Ekim’de Almanya’da yapılacak Ukrayna Zirvesi’nde sunmayı planlayan Zelenskiy, ABD Başkanı Biden’ın ziyareti iptal etmesi üzerine bu planını gerçekleştirememişti. Rus yetkililer ise Zelenskiy'nin planına tepki göstermişlerdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İddia: Tel Aviv'deki saldırı girişimi Türkiye'deki Hamas ofisinde planlandı

SONRAKİ HABER

Barınak değil, ölüm kampı | Ümraniye Belediyesi önünde hayvan katliamı protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa