15 Ekim 2024 15:29

Çukurova Üniversitesi öğrencileri: Sıradaki biz olmamak için!

Adana'da yaşanan kadın cinayetleri Çukurova Üniversitesinde genç kadınlar tarafından protesto edildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kadın cinayetlerine her gün yenileri eklenirken son birkaç günde Adana’da iki kadın vahşice katledildi. Çukurova Üniversitesi öğrencilerinin ‘güvenli kampüs’ talebi ile kurdukları Çukurova Kadın Çalışmaları Topluluğu kampüs içinde yürüyüş yaparak kadına yönelik şiddete tepki gösterdi.

Yemekhane önünde toplanan öğrenciler, 6284 sayılı yasanın etkin uygulanmasını ve İstanbul Sözleşmesi'ne geri dönülmesini talep ederek yürüdü. Katledilen kadınların ve kayıp çocukların fotoğraflarını taşıyan genç kadınlar, toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleme ve cinsel tacizi önleme birimi kurulmasını da talep etti.

Topluluk adına açıklamayı okuyan Emine Bingöl “Sıradaki biz olmamak için toplandık. Devlet, çocukları, gençleri, kadınları korumuyor. Adaletin işlememesi kadın cinayetlerinin önüne geçilememesinin en büyük nedeni. İstanbul Sözleşmesi’nin iptali ve 6284 sayılı yasanın tartışmaya açılması da bu süreçte rol oynadı” dedi.

Göz göre göre gelen kadın cinayetlerinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Bingöl “Failler tek değil, şiddet münferit değil, şiddet sistematik ve biz sorumluların kim olduğunu çok iyi biliyoruz” diyerek iktidara da tepki gösterdi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Google, nükleer enerji anlaşması yaptı

SONRAKİ HABER

DEM Parti eş genel başkanları, yarın Demirtaş’ı ziyaret edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa