15 Ekim 2024 17:23

8 yaşındaki çocuğa cinsel istismar soruşturmasında takipsizlik kararına bakanlık itirazı

Batman'da bir kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı ve asılarak boğulmaya çalışıldığı iddiaları ile ilgili soruşturmada verilen takipsizlik kararına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı itiraz etti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Batman’da 7 Ocak'ta bir kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı ve iple asılarak boğulmaya çalışıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı karara itiraz etti

Batman'ın Kozluk ilçesinde 7 Ocak'ta bir kız çocuğu, ailesi tarafından evlerinin önünde iple asılı halde bulundu. İsmi açıklanmayan kız çocuğu, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Sosyal medyada kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı ve iple asılarak boğulmaya çalışıldığı iddiaları sonrası Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Çocuğun hastanedeki tedavisi sona ererken, cinsel istismar iddiasıyla başlatılan soruşturmada somut delil olmadığı gerekçesi ile takipsizlik kararı alındı.

BAKANLIKTAN İTİRAZ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ın talimatıyla karara itiraz etti. Bakanlığın itirazı sonrası soruşturmanın yeniden başlatıldığı, bakanlığın konuyu yakından takip ettiği öğrenildi.(DHA)

ÖNCEKİ HABER

İranlı komutan cenazede ortaya çıktı

SONRAKİ HABER

Sırrı Süreyya Önder'den Erdoğan ve Bahçeli'ye "barış" teşekkürü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa