15 Ekim 2024 18:59

Kredi kartından savunma sanayiye kesinti teklifi ertelendi

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, kredi kartlarından yıllık 750 TL vergi alınmasını da öngören Savunma Sanayii Destekleme Fonu teklifi düzenlemesinin ertelendiğini duyurdu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

AKP milletvekillerinin imzasını taşıyan Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşüldü.

Limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 TL’lik savunma sanayi payı alınmasını öngören ve kamuoyunda büyük tepki çeken Savunma Sanayii Fonu teklifi için erteleme kararı alındı.

Görüşme sonrası gazetecilere açıklama yapan AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, “Savunma sanayi ile ilgili teklifimizin daha detaylı incelenmesi için erteliyoruz" dedi.

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da yeniden inceleme yapma hususunda talimat verdiğini kaydeden Güler, “Detaylı inceleme yapacağız. 2025 yılı bütçemizi göreceğiz. Bütçeden sonra üzerinde değerlendireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız da detaylı, titiz bir inceleme yapılması hususunu bize talimatlandırmıştır" ifadelerini kullandı.

Kanun teklifi 2025 yılındaki komisyonda değerlendirilecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Öz Sağlık-İş’ten vergide adalet çağrısına engelleme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa