15 Ekim 2024 22:28

Metal işçisi kadınlar: ILO 190 onaylansın, 6284 uygulansın!

Kadın cinayetlerini protesto eden Birleşik Metal-İş Sendikası Merkez Kadın Komisyonu, “Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi kadın düşmanlarının cesaretini artırmıştır” dedi.

Fotoğraf: Birleşik Metal-İş 

Paylaş

Birleşik Metal-İş Merkez Kadın Komisyonu, sendikanın Bostancı'daki genel merkezi önünde kadın ve çocuklara yönelik şiddet ve cinayetlere ilişkin açıklama yaptı. Metal işçisi kadınlar, “Kadın cinayetleri politiktir”, “Yaşasın kadın dayanışması”, “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz”, “ILO 190 onaylansın”, “6284 uygulansın” sloganları attı.

Komisyon adına basın açıklamasını Naz Şakar okudu. Kadın cinayetlerinin katliam boyutuna vardığını ifade eden Şakar, “Kadınlar evde, işte, sokakta, hiçbir yerde kendilerini güvende hissetmiyor. Yıllardır kadın cinayetlerinin, kadına yönelen erkek şiddeti ve tacizinin politik olduğunu söylüyoruz. Bir gece yarısı Cumhurbaşkanı’nın imzasıyla Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi kadın düşmanlarının elini güçlendirmiştir, cesaretini artırmıştır. 6284 sayılı Kanun’da yer alan koruyucu-önleyici düzenlemeler kâğıt üzerinde kalmıştır. En tepeden aşağıya yasa yapıcılarının ve uygulayıcılarının bu katliamlarda payı bulunmaktadır” dedi.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NE DÖNÜLSÜN”

Erkek şiddetinin ve kadın cinayetlerinin son bulması için İstanbul Sözleşmesi’ne dönülmesi çağrısında bulunan Şakar, “6284 sayılı kanunun etkin şekilde uygulanmasını ve çalışma yaşamında şiddet ve tacizin önlenmesini hedefleyen, 45 ülke tarafından imzalanmış 190 sayılı ILO Sözleşmesi’nin bir an önce ülkemiz tarafından da onaylanmasını istiyoruz. Evde, işte, sokakta şiddete, cinsel tacize maruz kalan kız kardeşlerimize, Narin’e, Sıla bebeğe, İkbal’e, Ayşenur'a ve nice katledilen kadınlara ve kız çocuklarına sözümüz var: Erkek şiddetinin, tacizin son bulduğu eşit, özgür bir dünya kurana kadar mücadelemiz devam edecek” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Taksim'de Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırılar protesto edildi: Bakü-Ceyhan Hattı'ndan petrol değil kan akıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa